petak, 9. oktobar 2020.  21:10h
Pročitano 400 puta

Pančevo: prijem porodica s trojkama

U Gradskoj kući je tradicionalno održan prijem porodica sa teritorije grada Pančeva u kojima su se rodile trojke. Njih su dočekali zamenica gradonačelnika Dragana Kuprešanin i član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, Milenko Čučković.

Pančevačke trojke dočekali su Dragana Kuprešanin i Milenko Čučković Pančevačke trojke dočekali su Dragana Kuprešanin i Milenko Čučković Pančevo MOJKraj

Odlukom o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji grada Pančeva, pored ostalih prava utvrđeno je i pravo na jednokratnu novčanu pomoć majkama za slučaj rođenja trojki i četvorki. 

Pravo na jednokratnu nočanu pomoć majkama za slučaj rođenja trojki i četvorki, ostvaruju majke:

1. nakon rođenja trojki;

2. svake kalendarske godine do navršene desete života dece, odnosno 18 godine počev od 2019. godine i

3. svake školske godine za nabavku udžbenika i školskog pribora, počev od pet i po godina života dece, odnosno od pohađanja obaveznog pripremnog predškolskog programa do završne godine redovnog srednjeg obrazovanja dece, ne starije od 19 godina.

 

5 prijem trojki

 

Prema podacima Sekretarijata za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva u 2020. godini postoji osam porodica sa trojkama na teritoriji grada Pančeva.

To su:

1. porodica Živaljević iz Pančeva;
2. porodica Živković iz Pančeva;
3. porodica Vasović iz Pančeva;
4. porodica Đokić Radošević iz Pančeva;
5. porodica Jezdimirović iz Omoljice;
6. porodica Žarkov iz Pančeva;
7. porodica Arambašić iz Pančeva i
8. porodica Lazarević iz Pančeva.

U 2020. godini za ovu namenu su iz budžeta grada Pančeva isplaćena sredstva u iznosu od 2.869.056 dinara, odnosno svakoj od navedenih porodica u iznosu od 358.632 dinara što je 119.544 dinara po detetu.

 

6 prijem trojki

 

Pravo na jednokratnu nočanu pomoć majkama za slučaj rođenja trojki i četvorki grad Pančevo finansira od 2005. godine, pravo na jednokratnu novčanu pomoć trojkama do navršene desete godine finansira od 2010. godine, a pravo na jednokratnu novčanu pomoć svake školske godine za nabavku udžbenika i školskog pribora, finansira od 2016. godine.

Izmenom Odluke, pravo na jednokratnu novčanu pomoć trojkama svake kalendarske godine, nakon godine rođenja dece, produženo je da se ostvaruje do navršene osamnaeste godine, a takođe je i predviđeno da se jednokratna novčana pomoć isplaćuje u visini dvostrukog iznosa prosečne mesečne neto zarade po zaposlenom ostvarene u Gradu, u mesecu koji prethodi mesecu u kome se vrši isplata.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00