subota, 26. septembar 2020.  09:16h
Pročitano 303 puta

Pokrenut postupak likvidacije ATP-a, “Pantransport” sada jedini prevoznik

Na sednici Skupštine Grada Pančeva 25. septembra odbornici su usvojili odluku o pokretanju postupka likvidacije Javno komunalnog preduzeća za prevoz putnika “Autotransport – Pančevo”, koje je faktički prestalo da radi sredinom juna sa početkom rada „Pantransporta“. 

Počinje postupak likvidacije ATP-a Počinje postupak likvidacije ATP-a Pančevo MOJKraj/arhiva

Nakon završenog postupka likvidacije preduzeće “Pantransport” biće jedino koje se bavi ovom delatnošću kako bi građani imali najsavremeniji prevoz.

U narednih nekoliko dana Agencija za privredne registre pokrenuće postupak likvidacije JKP za prevoz putnika “Autotransport – Pančevo”, a nakon toga Grad Pančevo će izmiriti sva dugovanja koja ATP ima prema dobavljačima. 

Za likvidacionog upravnika Autotransportnog preduzeća je izabran dosadašnji direktor ATP-a Bojan Bojanić. 

 

IMG 20200925 104614 1

 

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva kaže da će Bojanić imati zadatak da uradi sve radnje koje su u skladu sa zakonom kako bi se likvidacija sprovela što brže. 

Važno je napomenuti da smo mi pre donošenja ove odluke o pokretanju likvidacije izmirili sva ona potraživanja koja su imali radnici ka Autotransportnom preduzeću i da su svi radnici isplaćeni. Sve plate, sve otpremnine su isplaćene i ATP ulazi u likvidaciju kao preduzeće koje nema nijednog zaposlenog, rekao je gradonačelnik Stevanović.

Likvidacija Autotransporta je poslednja faza u reorganizaciji javnog prevoza koju je Grad Pančevo započeo prošle godine.

U prethodnom periodu odnosno od 15. juna imali smo priliku da vidimo da „Pantransport“ obavlja ovu delatnost onako kako je Grad zamislio odnosno sa novim autobusima koji su u skladu sa ekološkim normama, sa autobusima „euro 6“ emisione klase, klimatizovanim. Novi autobusi imaju i pristupne rampe za majke sa malom decom i invalidna lica. Novi autobusi su onakvi kakve Pančevke i Pančevci zaslužuju, a usluga koju „Pantransport“ pruža je usluga kakvu smo hteli za sve naše sugrađane, rekao je gradonačelnik Stevanović.

Građani se od juna voze autobusima “Pantransporta” tako da su se uverili u njihovu udobnost, ali važnije od toga, ovi ekološki autobusi neće zagađivati vazduh u Pančevu. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00