sreda, 7. oktobar 2015.  07:41h
Pročitano 982 puta

„Pančevačka hronika“ na rumunskom jezikom na Radio Novom Sadu

Počevši od 5. oktobra, svakog ponedeljka od 19.30 na Radio Novom Sadu emituje se radio emisija „Pančevačka hronika“ na rumunskom jeziku.

Svakog ponedeljka od 19.30 na Radio Novom Sadu emituje se radio emisija „Pančevačka hronika“ na rumunskom jeziku Svakog ponedeljka od 19.30 na Radio Novom Sadu emituje se radio emisija „Pančevačka hronika“ na rumunskom jeziku

Autor emisije je dugogodišnji pančevački novinar Oktavijan Suču, koji uređuje i vodi radio i TV emisije na rumunskom jeziku na Radio Pančevu i Televiziji Pančevo.

U okviru informativnog programa Radio Novog Sada na rumunskom jeziku, ponedeljkom od 19 sati emituje se hronika opština Alibunar i Plandište, a zatim od 19.30 pola sata biće namenjeno za informativni program iz Pančeva i okoline, ali i sa teritorije opštine Kovin i opštine Palilula, gde u Ovči žive pripadnici rumunske nacionalne zajednice.

To je autorska emisija u kojoj će prvenstveno biti reči o pitanjima važnim za rumunsku zajednicu, ali će biti pokrivene i sve teme iz društveno-političkog života Pančeva, rekao je Oktavijan Suču.

Osmog oktobra navršiće se prva godina otkako je na Radio Pančevu pokrenuta emisija na rumunskom jeziku „Rumunski horizonti“ u trajanju od sat vremena. Oktavijan Suču kaže da je emisija pokrenuta prošle godine uz podršku pokrajinskog Sekretarijata za kulturu i informisanje, ali da je za ovu novu sezonu podršku dobio na konkursu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Radio emisija se premijerno emituje sredom u 17 časova, a reprizni termin je nedeljom od 16 časova.

Na Televiziji Pančevo emisija na rumunskom jeziku „Banatika“ emituje se već 13 godina, a prvi put je emitovana 12. oktobra 2002. godine. Oktavijan Suču kaže da se ova polusatna TV emisija premijerno emituje utorkom u 13.30, a reprizira subotom u 7 sati ujutru.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00