utorak, 6. oktobar 2015.  16:20h
Pročitano 1362 puta

Apel iz transfuzije: Dajte krv!

Rezerve krvi svih krvnih grupa, osim O pozitivne krvi, trenutno su niske.

Iz Službe za transfuziju kažu da ono što u ovom trenutku predstavlja dodatno opterećenje je to što je upravo otkazana redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Azotari - zbog starta fabrike, koji je planiran za vikend koji je pred nama, tako da zaposleni neće biti u mogućnosti da daju krv.

Preduzeli smo dodatne aktivnosti kako bismo pokušali da premostimo period od narednih pet do sedam dana, dok ne sprovedemo već dogovorene akcije dobrovoljnog davanja krvi, rekla je dr Radmila Railić Ristovska, šef odseka bazične transfuzije.

Naredne akcije davanja krvi planirane su 13. oktobra u JKP “Vodovod i kanalizacija” i 15. oktobra u Ekonomsko-trgovinskoj školi “Paja Marganović” Pančevo.

U Transfuziji kažu da su u ovom trenutku prihvatili da organizuju vanrednu akciju dobrovoljnog davanja krvi Nevladina omladinska organizacija iz Glogonja, u petak, 9. oktobra, od 8 do 10 sati, u prostorijama Doma kulture Glogonj.

Večeras očekujemo pozitivan odgovor iz Udruženja bajkera u Pančevu “Moto klub Kojot “, koji su se inače uvek odazivali na apele transfuzije, kaže dr Railić Ristovska.

Iz Transfuzije pozivaju i sve ostale sugrađane da dođu i daju krv radnim danom od 7 do 15 i subotom od 8 do 13 sati.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00