nedelja, 6. septembar 2020.  07:44h
Pročitano 644 puta

Turistička organizacija Pančevo na "Good food & wine" festivalu na Sava Promenadi

Sajam tradicionalne hrane i vina, centralni događaj u okviru drugog “Good Food & Wine Festivala”, održan je 5. septembra na Sava Promenadi (plato iza zgrade Belgrade Waterfront Galerije u Karađorđevoj). Sajam je otvorio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. 

Detalj sa štanda Turističke organizacije Pančevo Detalj sa štanda Turističke organizacije Pančevo TOP

Na Sajmu se predstavilo više od šezdeset izlagača iz Srbije i regiona, lidera u industriji hrane i vina, ali i veliki broj malih proizvođača autentičnih proizvoda sa ovih prostora.

 

VID 3414 1

 

Sajam tradicionalne hrane i vina u okviru „Good Food & Wine Festivala“ koji je održan pod sloganom „Okusi ljubav na reci“, pripremio je bogatu gastronomsku ponudu, ali i veliki broj zabavnih i edukativnih sadržaja. Posetioci su imali priliku da uživaju u degustaciji vina, domaćih rakija, organskim sokovima, pršuti, sirevima i drugim delikatesima, kao i da kupe proizvode po sniženim cenama. 

Ulaz je bio besplatan, a svi posetioci su imali šansu da dobiju i neki od 10.000 poklona koje su darovali izlagači, ali i da okušaju sreću u nagradnim igrama  koje su pripremili organizatori.

 

stand turisticke organizacije Pvo 1

 

Na glavnoj bini, na prezentacijama  i radionicama, zainteresovani su mogli da nauče zanimljivosti o srpskoj gastronomiji i sve popularnijoj vinskoj industriji na ovim prostorima. 

U skladu sa simbolikom koju hleb ima u srpskoj tradiciji, na  izložbi hleba „Hleb naš nasušni“ Pekara Pančevo predstavila je umeće pravljenja proizvoda od testa, inspirisanih narodnom tradicijom. 

Pod okriljem “Good Food & Wine Festivala” Turistička organizacija Vojvodine održala je svoju tradicionalnu manifestaciju „Dani Vojvodine“ u okviru koje se na posebnom štandu predstavila i Turistička organizacija Pančevo.

 

stand TO Pancevo 1

 

Za umetnički deo programa bilo je zaduženo Kulturno-umetničko društvo “Abrašević” iz Beograda u okviru proslave 115 godina postojanja. 

„Good Food & Wine Festival“ organizovalo je udruženje Centar Spektar, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Sekretarijata za privredu Grada Beograda. 

 

VID 3378 1

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00