utorak, 6. oktobar 2015.  07:38h
Pročitano 1425 puta

Dve decenije Dopisništva RTS-a u Pančevu

Dopisništvo RTS-a u Pančevu obeležilo je 5. oktobra u Kulturnom centru dvadeset godina rada. Kako je rečeno, u prethodne dve decenije novinari ovog Dopisništva pripremili su više od deset hiljada rubrika za sve redakcije RTS-a.

Dopisništvo RTS-a u Pančevu obeležilo je 20 godina rada Dopisništvo RTS-a u Pančevu obeležilo je 20 godina rada Pančevo.MOJKraj.rs

Jubilej su im čestitali privrednici, poljoprivrednici, sportisti, lekari, kolege iz Beograda i lokalnih medija i predstavnici vlasti iz grada i južnog Banata.

Goran Jovičić, šef dopisništva RTS-a rekao je da je put dopisništva u Pančevu bio veoma težak, naporan, neizvestan, ali veoma dobar. 

Dvadeset godina smo radili pod pritiskom, pre svega činjenice da smo blizu Beograda i da možda nismo neophodni. Za to vreme napravili smo 10.000 rubrika, koje su se emitovale u različitim emisijama RTS-a. I to ne samo iz Pančeva, već s teritorije pet opština Južnog Banata koje zapravo pokrivamo. Mislim da je uticaj RTS-a poslednjih godina veliki i da doprinosimo boljem i lepšem imidžu našeg grada, izjavio je Jovičić, na proslavi.

Kratkom video-prezentacijom zaposleni u Dopisništvu podsetili su na važne događaje koji su obeležili život u Južnobanatskom region u prethodne dve decenije, a Goran Jovičić, urednik Dopisništva iz Pančeva obećao je da će, sa svojih šestoro kolega, i dalje pisati istoriju svog grada i - kao i do sada - čuvati je u svojoj bogatoj arhivi.

Okupljenima na proslavi u ime grada Pančeva obratio se i Saša Levnajić, zamenik gradonačelnika Pančeva i Zoran Tasić, načelnik Južnobanatskog okruga.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00