ponedeljak, 31. avgust 2020.  11:20h
Pročitano 649 puta

Gradonačelnik prvacima uručio zaštitne prsluke i poželeo srećan početak školovanja

Povodom početka školske godine gradonačelnik Grada Pančeva Aleksandar Stevanović jutros je posetio OŠ "Miroslav Mika Antić" u Pančevu i prvacima uručio svetloodbojne zaštitne prsluke.

Gradonačelnik Stevanović uručio je prvacima prsluke kako bi bili što uočljiviji u saobraćaju Gradonačelnik Stevanović uručio je prvacima prsluke kako bi bili što uočljiviji u saobraćaju Pančevo MOJKraj

On je zajedno sa direktorkom škole Draganom Krstić đacima i roditeljima u školskom dvorištu poželeo srećan početak nove školske godine, a zatim je u holu prvacima uručio prsluke koje će oni nositi na putu od kuće do škole kako bi bili što uočljiviji u saobraćaju.

Gradonačelnik Stevanović izjavio je ovom prilikom da je za njega čast i zadovoljstvo što mu je kao jedna od prvih obaveza kao gradonačelnika bila da dočeka prvake u školi „Mika Antić“.

Svim prvacima želim uspešan početak školske godine, ali i svim ostalim đacima koji će od 1. septembra početi da pohađaju nastavu. Grad Pančevo je pripremio sve u skladu sa svim preporukama koje smo dobili od Ministarstva prosvete i Ministarstva zdravstva da sve prođe u najboljem redu i u skladu sa epidemiološkom situacijom, rekao je Stevanović.

 

118657207 309966410088963 3655956143649529766 n 1

 

On je dodao da je bilo važno reći to roditeljima, kako bi oni bili što spokojniji, da znaju da su obezbeđene dovoljne količine maski i svih dezinfekcionih sredstava. Grad Pančevo nastavio je i svoju tradicionalnu akciju koja traje godinama, a odnosi se na bezbednost dece u saobraćaju. 

I ove godine, kao i prethodnih godina, Grad Pančevo će podeliti svetloreflektujuće prsluke prvacima kako bi oni bili uočljivi učesnicima u saobraćaju. S obzirom da je nova školska godina počela, sve učesnike u saobraćaju molim da obrate pažnju na prvake i na ostale učenike, a posebno u zonama oko osnovnih i srednjih škola, rekao je gradonačelnik Aleksandar Stevanović.

Direktorka Osnovne škole „Miroslav Antić“ Dragana Krstić istakla je da se u školi pridržavaju upustava Ministarstva prosvete i da su roditelji obavešteni i svesni mera kojih će učenici, zaposleni i roditelji morati da se pridržavaju.

Moramo da se pridržavamo propisa, ali mi je drago da vidim osmehe na licima đaka i njihovu radost zbog polaska u školu. Škola mora da funkcioniše, život mora da teče, a mi smo odgovorni ljudi i odgovorni učitelji koji ćemo se pridržavati svih mera kako bismo sačuvali zdravlje naše dece i svih nas, rekla je direktorka Krstić.

U Osnovnu školu "Miroslav Antić" upisano je 114 đaka prvaka.

Ove godine na teritoriji Pančeva u prvi razred u 20 osnovnih škola upisano je 1.151 đak prvak, slično kao i prethodne godine. Svi učenici prvih razreda osnovne škole u naseljenim mestima i u samom gradu dobiće svetloodbojne prsluke kako bi u prvim nedeljama odlaska u školu biti uočljiviji u saobraćaju.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00