četvrtak, 6. avgust 2020.  17:40h
Pročitano 636 puta

„Higijena“ i „Zelenilo“ nastavljaju da se ozelenjavanjem bore protiv divljih deponija

Posao na uklanjanju divljih deponija i uređenju prostora oko stajališta za kontejnere koji su čitave prošle godine organizovali JKP ,,Zelenilo“ i ,,Higijena“ traje i dalje. 

Divlja deponija je uklonjena, a na njenom mestu posađeno drveće i trava Divlja deponija je uklonjena, a na njenom mestu posađeno drveće i trava JKP Higijena

Zahvaljujući saradnji ova dva komunalna preduzeća smetlište na platou kod Stare Utve, iza dvorišta osnovne škole ,,Braca Petrov“, višegodišnja neuralgična tačka sada izgleda sasvim drugačije.

Angažovanjem brojnih mašina i ljudstva ova dva komunalna preduzeća odnete su velike količine komunalnog, kabastog i ostalog građevinskog otpada. 

Kontejneri u koje su privrednici sa te lokacije, kao i nesavesni stanari okolnih zgrada godinama bacali smeće i pravili divlju deponiju premešteni u Ulicu 7. jula. 

Postojao je određeni broj kontejnera, ali jednostavno pojedini naši nesavesni sugrađani i pravna lica koja su identifikovana od strane inspekcijskih službi ovde na ovom platou su otpad donosili bukvalno kamionima. I to je nešto s čim se mi borimo, ne samo na ovoj tački ovde, nego na teritoriji celog grada. To je borba koju mi vodimo godinu dana unazad i daje rezultate na pojedinim lokaciijama, na pojedinim ne, rekao je Aleksandar Stevanović, direktor JKP "Higijena".

Kada je smeće počišćeno, radnici Zelenila su tu zasadili drveće a zasejaće i travu. 

 

higijena u pvo deponija

 

Danilo Bjelica, direktor Zelenila podseća da su takve zajedničke akcije već dale rezultate u nekim delovima Pančeva.

Veći broj tih zelenih površina, odnosno uređenih lokacija bivših divljih deponija je u dobrom stanju. Građani su to dobro prihvatili. Na nekoliko lokaciija moramo voditi računa, popravljamo situaciju, ali mislimo da ćemo vremenom apelovati i uspeti da i te lokacije rešimo, osnosno dovedemo u neki lepši zeleni kutak kakav grad zaslužuje, izjavio je Danilo Bjelica.

U ovaj posao uključena je i komunalna policija koja bi primenom sankcija trebalo da ,,odvikne“ nesavesne građane da na svakom koraku prave divlje deponije.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00