petak, 2. oktobar 2015.  23:04h
Pročitano 2031 puta

Neispravna voda za piće u Banatskom Novom Selu

Kabinet gradonačelnika grada Pančeva dobio je obaveštenje danas u 11 časova da postoji problem sa bakteriološkom ispravnošću vode u Banatskom Novom Selu, na dve od ukupno šest lokacija.

Neispravna voda za piće u Banatskom Novom Selu Neispravna voda za piće u Banatskom Novom Selu kurir.rs

Od šest mernih tačaka na dve lokacije utvrđena je bakteriološka neispravnost u delovima ulica 27. mart i JNA, što obuhvata oko 70 domaćinstava, odnosno utvrđeno je prisustvo koliformnih bakterija u okviru dva domaćinstva. Ovo je ustanovljeno na osnovu rezultata analiza ispravnosti vode Zavoda za javno zdravlje Ćuprija, sa kojom JKP "BNS" ima potpisan ugovor o kontroli ispravnosti vode.

Iz Gradske uprave Pančevo je saopšteno da su odmah preduzete sve mere, građani su obavešteni o neispravnosti vode i radi se na intenzivnom ispiranju mreže. Građani se snabdevaju vodom sa javnih česmi koje se nalaze u delovima naseljenog mesta gde su rezultati vode bili ispravni, a u dogovoru sa Republičkim štabom za vanredne situacije obezbeđena je i cisterna za vodu koja će stanovnicima Banatskog Novog Sela biti na raspolaganju od danas u kasnijim popodnevnim časovima.

Zavod za javno zdravlje Ćuprije je u toku dana bio na licu mesta i ponovo uzeo uzorke, a rezultati se očekuju najkasnije u ponedeljak.

Do tada se nastavlja intenzivno ispiranje mreže i građani će o svemu biti blagovremeno obavešteni.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00