sreda, 30. septembar 2015.  20:46h
Pročitano 1914 puta

Akcija davanja krvi u Tehničkoj školi (FOTO)

U Tehničkoj školi „23. maj“ u Pančevu danas je organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi u kojoj je krv dalo 57 učenika.

U akciji dobrovoljnog davanja krvi u Tehničkoj školi krv je dalo 57 đaka U akciji dobrovoljnog davanja krvi u Tehničkoj školi krv je dalo 57 đaka Pančevo.MOJKraj.rs

Dr Radmila Railić Ristovska, šef odseka bazične transfuzije kaže da je ovo bila uspešno sprovedena akcija dobrovoljnog davanja krvi nakon što su dva dana pre toga održana predavanja na temu “Šta znaš o dobrovoljnom davanju krvi”. 

Zahvalila bih menadžmentu škole na saradnji i iskazanoj zainteresovanosti za zajednički zadatak - a to je obezbeđivanje dovoljne količine krvi za lečenje bolesnih, kao i edukacija mladih i njihovo usmeravanje za odabir zdravih stilova života, rekla je ona.

Rezerve krvi nakon današnjeg dana biće stabilnije. 

U ovoj akciji svi učenici su po prvi put dali krv, a kako smo od njih mogli da čujemo, veoma su im koristila i predavanja koja su prethodnih dana slušali o važnosti davalaštva.

Marko Janković, učenik IV-3 razreda je prvi put dao krv.

Slušao sam predavanje, čuo sam koliko je krv potrebna ljudima, pa sam zato odlučio da dođem. Nisam imao tremu, bilo je onako kako sam zamišljao. Nisam još siguran, ali mislim da ću nastaviti da dajem krv i dalje, rekao nam je Marko.

Adrian Trajan Okolišan, učenik IV-4 razreda koji pohađaju budući farmaceuti takođe je danas prvi put dao krv.

Nama je to malo, a nekome može da znači puno. Došao sam, jer želim da pomognem nekome. Nastaviću redovno da dajem krv. Predavanja su mi bila od koristi, jer sam dobio odgovore na više pitanja koje sam imao, ispričao nam je Adrian.

Ekipa transfuzije sutra odlazi u Belu Crkvu, gde će u Gimnaziji “Uroš Cvijić” biti organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi od 8 do 11 sati, za đake i nastavnike te škole. Na tu akciju doći će i učenici Tehničke škole iz Bele Crkve.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00