sreda, 30. septembar 2015.  06:48h
Pročitano 1050 puta

Radionica japanskih stručnjaka o pesticidima

Radionica o pesticidima, uz praktičan rad, biće održana danas od 10 do 15 sati u Sali za edukaciju na Oglednom polju poljoprivredne stručne službe Instituta Tamiš u Pančevu.

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu, PSS Institut Tamiš doo, Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Pančevo i Hyogo Environmental Advancement Association (HEAA) su organizatori radionice, a u planu je i praktični deo, na platou ispred sale za edukaciju.

Vladimir Delja, gradski većnik zadužen za ekologiju, otvoriće skup u ime grada Pančeva i organizatora. 

Na skupu će govoriti i Maja Sudimac, dipl. ing. zaštite bilja, iz Instituta Tamiš na temu: “Pesticidi – podela, formulacije, deklaracije i uputstva za primenu i kratak prikaz programa obuke za bezbednu primenu pesticide.

Dr Nobutoshi Ohtsuka, Center for Environmental Science in Saitama, Japan je pripremio predavanje na temu "Pojava neonikotinoidnih pesticida u rečnoj vodi prefekture Saitama u Japanu”, a dr Yuki Haga, Hyogo Prefectural Institute of Environmental Sciences, Kobe iz Japana će govoriti na temu "Zdravstvena provera određivanjem OH-PCB u urinu radnika koji rade sa ovim supstancama”.

Prof. dr Takeshi Nakano, Research Center for Environmental Preservation, Osaka University, Japan, za učesnike radionice pripremio je predavanje na temu "Monitoring pesticide i uništavanje štetočina”, a Nikola Škrbić, dipl. ing. poljoprivredne mehanizacije, PSS Institut Tamiš doo, obradiće temu: "Lična zaštitna sredstva i oprema za pravilnu distribuciju pesticida”.

Radionica je organizovana pod pokroviteljstvom projekta "Podizanje kapaciteta za analizu i mere smanjenja dugotrajnih organskih zagađujućih supstanci u Srbiji" finansiranog od strane Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA).

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00