nedelja, 24. maj 2020.  00:49h
Pročitano 608 puta

Gradska uprava Pančevo nastavlja sa digitalizacijom usluga

 Gradska uprava Pančevo puno je uradila na polju digitalizacije usluga koje pružaju građanima. Od ove godine uvedena je i usluga eVrtić koja je roditeljima omogućila da dete upišu u vrtić putem interneta, a najnovija usluga je dostavljanje poreskih rešenja građanima elektronskim putem.

Gradska uprava Pančevo nastavila je sa digitalizacijom svojih usluga Gradska uprava Pančevo nastavila je sa digitalizacijom svojih usluga S.M.

Marija Petrović, načelnica Gradske uprave Pančevo kaže da je nastavljeno sa uvođenjem novih elektronskih usluga kako bi se građanima pružila bolja i brža usluga.

Stanovnici Pančeva među prvima u Srbiji imaju mogućnost elektronskog dostavljanja rešenja o utvrđenom porezu na imovinu za 2020. godinu. Registrovani korisnici portala eUprava automatski dobijaju rešenje putem eDostave u elektronsko sanduče. Svi ostali rešenja dobijaju po standardnoj proceduri putem poštanskih operatera. Ovo je samo jedna od niza usluga koje omogućavaju brzo, jednostavnije i efikasnije zadovoljavanje potreba građana. Njome se dodatno optimizira i digitalizuje rad lokalne poreske administracije, objasnila je Marija Petrović.

Osim pomenutih usluga, građani sada putem interneta mogu da obave prijavu novorođenčeta u matičnu knjigu rođenih, dostupan im je Centralni registar matičnih knjiga, eZUP za pribavljanje podataka po službenoj dužnosti, pregled poreskih obaveza i podnošenje prijave za utvrđivanje poreza na imovinu, POS terminali za plaćanje taksi i naknada na šalterima Uslužnog centra Gradske uprave. eŠalter omogućava podnošenje zahteva i dostava isprava za upis u katastar nepokretnosti, a eKatastar omogućava pretraživanje podataka katastra nepokretnosti. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00