subota, 9. maj 2020.  14:07h
Pročitano 696 puta

Mašinska škola poklonila 200 vizira vrtićima u Pančevu

 

Mašinska škola Pančevo donirala je radnicima PU “Dečja radost” 200 zaštitnih vizira koje će vaspitačice i ostali zaposleni korisititi u svakodnevnom radu u 20 vrtića, u cilju bolje zaštite dece.

Nenad Dojčinović i Snježana Đurić Nenad Dojčinović i Snježana Đurić S.M.

Prvenstveno će ih koristiti medicinske sestre-vaspitači koje će raditi na prijemu dece.

Uručivanju donacije prisustvovali su Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, Tatjana Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje, Nenad Dojčinović, direktor Mašinske škole i Snježana Đurić, v.d. Direktora PU “Dečja radost”.

 

viziri 60

 

Nenad Dojčinović, direktor Mašinske škole kaže da su odlučili da poklone zaštitne vizire vrtićima, jer iako je vanredno stanje završeno, na snazi su i dalje vanredne mere i važno je da najmlađi budu zaštićeniji.

Mi od početka uvođenja vanrednog stanja radimo i bavimo se izradom vizira. Uradili smo i neke naše modele, tako da smo do sada isporučili skoro hiljadu i po vizira svim zdravstvenim ustanovama na teritoriji Južnog Banata, bolnicama u Beogradu i nekim drugim ustanovama, objasnio je Dojčinović.

 

viziri 40

 

Snježana Đurić, v.d. direktora PU „Dečja radost“  kaže da su im zaštitni viziri neophodni za rad, jer treba imati u vidu da za većinu dece opet počinje adaptacija na boravak u vrtićima i sestre-vaspitači na prijemu imaju i to u vidu.

Jeste da su deca naviknuta na maske i sva zaštitna sredstva, ali s obzirom da će ih nepoznata osoba primati pod maskom, važno je da vizire koristimo kako bi dete moglo da vidi osmeh i ko ga prihvata od roditelja, kaže Snježana Đurić.

Da bi boravak dece u vrtićima prošao što lakše Mirjana Jakovljević, rukovodilac vrtića „Pupoljak“ kaže da će ona i njene koleginice najverovatnije vizire malo ukrasiti, oplemeniti, da deci bude bliže.

Mislim da se neće plašiti, zato što su već to viđali u ovoj situaciji, kaže Mirjana Jakovljević.

Za polazak u vrtiće Predškolske ustanove "Dečja radost" roditelji su prijavili više od 570 mališana. U pitanju su deca čija oba roditelja rade i koji nisu uspeli da obezbede čuvanje dece na drugi način.

 

viziri 50

 

Molim sve roditelje, ali i bake i deke koji će da dovode decu, da poštuju pravila koja su propisana, pre svega da deca prođu preglede kod pedijatra i da poštuju upute koji se tiču nošenja zaštitne opreme, socijalne distance i prihvata u ovim ustanovama, rekao je gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov.

Pored zaštitnih vizira, novina je da će se na ulazu u vrtić nalaziti dezobarijere, a deci će se meriti temperatura beskontaktnim toplomerom. Pomereno je i vreme prijema, pa će roditelji dovoditi decu najkasnije 15 minuta pre doručka kako bi se dezinfikovao prostor i omogućilo bezbedno dopremanje hrane.

 

viziri 30

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00