ponedeljak, 4. maj 2020.  10:54h
Pročitano 2304 puta

Završeni građevinski radovi u dvorištu OŠ „Đura Jakšić“

Grad Pančevo i AP Vojvodina obezbedili su sredstva za kompletnu rekonstrukciju školskog dvorišta u OŠ „Đura Jakšić“ u Pančevu.

Rekonstrukcija školskog dvorišta OŠ "Đura Jakšić" Rekonstrukcija školskog dvorišta OŠ "Đura Jakšić" M.M.

Sada su u dvorištu postavljene nove ploče, urađena atmosferska kanalizacija koja će kišnicu odvoditi iz školskog dvorišta, napravljene su tribine, rampa za invalidna lica, teren za skok u dalj, multifunkcionalni tereni za kolektivne sportove. Hidrantske, elektro i gasne instalacije koje su se nalazile ispod sportskih terena u školskom dvorištu su izmeštene.

 

postavljanje ploca u Djurinoj skoli

 

U toku je popločavanje dvorišta, nakon čega preostaje još da se sportski tereni obeleže, a da „Zelenilo“ ozeleni novo školsko dvorište kako bi đaci od jeseni mogli da provode školske odmore i slobodno vreme u bezbednom okruženju.

Maja Vitman, gradska menadžerka kaže da se benefit ove investicije na prvom mestu svodi na to da smo dobili jednu školu koja će ispunjavati sve standarde i uslove koji su zaista potrebni. 

 

Maja Vitman gradska menadzerka

 

Radovi su obuhvatili kompletno uklanjanje sloja asfalta i starih devastiranih betonskih ploča, postavljanje novog asfalta i kompletno popločavanje školskog dvorišta. Takođe smo uradili izmeštanje hidrantske mreže, kao i elektro i hidro instalacije koje su se nalazile ispod terena sportskih terena u školskom dvorištu. Izveli smo radove na kompletnoj izgradnji atmosferske kanalizacije koja do sad nije postojala u dvorištu škole i priključenje na uličnu mrežu. Tokom vremenskih perioda kada ima dosta padavina prilična količina vode se zadržavala u dvorištu škole i bilo je prilično neuslovno, objasnila je Maja Vitman.

Dodala je i da je sada izgrađena i rampa za invalidna lica, iza golova su postavljene tribine, urađen je teren za skok u dalj, a rekonstruisani su i multifunkcionalni tereni.

Vrednost radova, koji su se odvijali u dve faze, iznosi oko 18 miliona dinara, od čega je AP Vojvodina obezbedila 10 miliona dinara.

 

Rade Barjaktarovic direktor OS Djura Jaksic

 

Rade Barjaktarović, direktor OŠ „Đura Jakšić“ Pančevo podseća da je zadnjih nekoliko decenija školsko dvorište bilo skoro neupotrebljivo, pogotovo sportski teren, a i ostali delovi dvorišta gde su bile rupe i izbočine, žile, tako da je sigurnost dece dovođena u pitanje.

Mi smo poznata škola kao rasadnik sportista. Sad će svi moći da iskažu svoj talenat na novom sportskom multifunkcionalnom terenu, a ono što je najbitnije obezbedili smo sigurnost dece i ostalih korisnika školskog dvorišta i sportskih terena. Sada će i sportski kolektivi moći da koriste terene za svoje treninge, rekao je Rade Barjaktarović.

 

OS Djura Jaksic Pancevo

 

Osnovna škola „Đura Jakšić“ u Pančevu, jedna je od najstarijih škola u gradu, a gotovo da je bila pred zatvaranjem zbog malog broja đaka i devastiranog školskog dvorišta.

Zahvaljujući Strategiji razvoja grada i privrednog razvoja Pančeva, naselje „Tesla“ u kojem se škola nalazi, doživelo je veliku ekspanziju stanogradnje, a to je dovelo do naglog uvećanja stanovnika u ovom naselju i većeg broja đaka u školi.

Grad Pančevo je izradio tehničku dokumentaciju za potpunu rekonstrukciju školskog dvorišta koje je bilo u katastrofalnom stanju, a novac su zajedno obezbedili Grad Pančevo i AP Vojvodina.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentar



Saglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00