sreda, 29. april 2020.  20:02h
Pročitano 426 puta

Južnobanatski okrug: virus pod kontrolom, testova ima dovoljno

Analiza izveštaja i rada nadležnih službi na teritoriji Južnobanatskog upravnog okruga bila je tema vanredne sednice Okružnog kriznog štaba za vanredne situacije kojim je predsedavala Danijela Lončar, komandant Okružnog štaba za vanredne situacije.

Sa sednice Štaba za vanredne situacije Južnobanatskog upravnog okruga Sa sednice Štaba za vanredne situacije Južnobanatskog upravnog okruga J.U.O.

Svi pokazatelji govore u prilog tome, da i pored trenutnih promena i porasta broja zaraženih, su lokalna žarišta pod kontrolom, da virus nije ušao u kolektivne centre na nivou okruga, da su sačuvani gerontološki centri i Domovi za stare. 

Testova ima dovoljno i testiranje je organizovano od strane nadležnih Domova zdravlja i Zavoda za javno zdravlje, a vrše se sva potrebna testiranja, zatim testiranje medicinara, bolničkih pacijenata i onih koji odlaze na kontrole, ali i obavezna testiranja svih povratnika iz inostranstva.

 

okurg analiza stanja 29 4

 

Organizacija rada u Kovid bolnici u Pančevu je odlična, sve mere zaštite se besprekorno poštuju što rezultira time da nema zaraženih medicinskih radnika, kao ni članova osoblja. Takođe, do ovog trenutka na nivou okruga nema zaraženih službenika PU Pančevo, kao ni pripadnika Vojske Srbije.

Pandemija prouzrokovana virusom je pod kontrolom, ali propisane mere i preporuke kriznog štaba Vlade Republike Srbije se moraju striktno poštovati, kao i sve mere lične zaštite, dezinfekciju i socijalnog distanciranja.

 

juzno banatski okrug sastanak 29 4 1

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00