utorak, 28. april 2020.  16:10h
Pročitano 1527 puta

Pančevo traži projektanta i izvođača radova za rekonstrukciju Njegoševe ulice

Grad Pančevo raspisao je tender za izradu tehničke dokumentacije i izvođenje radova na uređenju Njegoševe ulice, najstarije šetališne zone u ovom gradu.

Njegoševa ulica u Pančevu Njegoševa ulica u Pančevu N.S.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva kaže da je uređenje Njegoševe ulice jedan od prioriteta gradske vlasti jer žele da vrate život u sam centar grada.  

Rekonstrukcijom Njegoševe ulice građani Pančeva dobiće jedno novo osveženo šetalište, dobiće rekonstrukciju druge faze centralnog gradskog trga, a ono što je najvažnije korisnici usluga u ovoj ulici dobiće jednu kvalitetnu infrastrukturu imajući u vidu da su u prethodnom periodu imali dosta problema sa podzemnom infrastrukturom, rekao je gradonačelnik Saša Pavlov.

 

uredjenje Njegoseve ulice Sasa Pavlov

 

Ugovor sa izvođačem bi trebalo da bude potpisan početkom juna.

Nadam da ćemo svi mi Pančevci uživati u rekonstruisanoj Njegoševoj ulici negde sredinom septembra, rekao je Saša Pavlov.  

 

Sasa Pavlov u Njegosevoj ulici

 

Površina koja će biti preuređena obuhvata 5,5 hiljada kvadratnih metara, a izabrani izvođač posao će morati da završi za 60 dana.

Radovi obuhvataju izradu projekta, zemljane radove, konstrukciju platoa i trotoara, reparaciju klupa, postojećih stubova za oglašavanje i elektroinstalaciju javnog osvetljenja.

Njegoševa ulica je poznata šetališna zona u centru grada, duga je 360 metara, a njeno preuređenje biće po modelu „ključ u ruke“, navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

Konkursnom dokumentacijom je predviđeno da deo ploča u Njegoševoj ulici bude zamenjen, postavljene LED ulične svetiljke, a centralni deo ulice ojačan, jer se on koristi za prolazak motornih vozila sa posebnim dozvolama.

Procenjena vrednost radova je 49 miliona i 700 hiljada dinara bez PDV-a.

 

Njegoseva ulica u Pancevu

 

Rok za podnošenje ponuda je 25. maj do 10 časova, a za isti dan, 15 minuta kasnije je zakazazano i javno otvaranje ponuda.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00