četvrtak, 23. april 2020.  20:53h
Pročitano 510 puta

Ministar Đorđević obišao ustanove socijalne zaštite za smeštaj korisnika

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je ustanove socijalne zaštite za smeštaj korisnika na teritoriji Srbije, a među njima i Gerontološki centar u Pančevu.

Ministar Đorđević obišao je i Gerontološki centar u Pančevu Ministar Đorđević obišao je i Gerontološki centar u Pančevu M.R.

Đorđević je obišao ustanove u Subotici, Kanjiži, Novom Kneževcu, Kikindi, Molu, Bečeju, Zrenjaninu, Starom Lecu, Vršcu, Beloj Crkvi, Jabuci i Pančevu i tom prilikom još jednom naglasio da su korisnici ovih ustanova, kao što se od početka uvođenja vanrednog stanja ističe, najkritičnija kategorija stanovništva i da zato treba da im se obezbedi zaštita na najvišem mogućem nivou.

Kako bismo naše najstarije građane zaštitili što bolje reagovali smo i pre proglašenja vanrednog stanja i uputili svim institucijama mere koje moraju da sprovode, zabranili sve posete, kao i izlaske i ulaske korisnika, obezbedili dovoljne količine dezinfekcionih sredstava i zaštitnih maski, kao i dostavu neophodnih namirnica, rekao je ministar.

 

jabuka

 

Đorđević je naveo da je lični kontakt sa direktorima i zaposlenima prilika da se razmene informacije i najbolje sagleda celokupna situacija i uslovi u kojima borave korisnici, te da zbog toga uvek praktikuje da poseti ustanove koje su u nadležnosti resornog ministarstva. Kako kaže, to je i odlična prilika da zaposleni i rukovodstvo ustanova, ukoliko imaju nekih nedoumica, na mnogo lakši način pitaju za savet ili pomoć.

Autor:  PR saopštenje
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00