petak, 25. septembar 2015.  16:04h
Pročitano 785 puta

Unapređenje uslova za izvođenje nastave u šest srednjih škola

U Gradskoj upravi Pančevo danas je održana svečana dodela Ugovora po konkursu za unapređenje konkurentnosti srednjih škola putem poboljšanja uslova za izvođenje praktične nastave u 2015. godini.

Blizu dva miliona dinara podeljeno je za šest srednjih škola za unapređenje nastave Blizu dva miliona dinara podeljeno je za šest srednjih škola za unapređenje nastave Grad Pančevo

Ugovore je direktorima šest srednjih škola na teritoriji Pančeva dodelila članica Gradskog veća zadužena za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Suzana Jovanović.

Događaju su prisustvovali član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Miodrag Radojković, članovi Saveta za zapošljavanje grada Pančeva i direktori srednjih škola.

Škole kojima su ove godina odobrena sredstva su:

1. Gimnazija "Uroš Predić", za opremanje tri učionice video-projektorima i nabavku tri laptop računara, finansiranje u iznosu od 378.000 dinara,

2. Muzička škola "Jovan Bandur", za opremanje višenamenskog kabineta, finansiranje u iznosu od 168.902,06 dinara,

3. Poljoprivrdna škola "Josif Pančić", opremanje veterinarskog kabineta sa adaptacijom prostora, finansiranje u iznosu od 375.094,20 dinara,

4. ŠOSO "MaraMandić", opremanje plastenika folijom za pokrivanje, finansiranje u iznosu od 47.000 dinara,

5. Medicinska škola "Stevica Jovanović", opremanje kabineta za ishranu dece i bolesnika, finansiranje u iznosu od 493.498 dinara,

6. Elektrotehnička škola "Nikola Tesla Pančevo", opremanje kabineta za praktičnu nastavu i za mašine, finansiranje u iznosu od 500.000 dinara.

Član Gradskog veća Miodrag Radojković rekao je da se ove godine na konkurs javilo 10 škola od kojih je šest dobilo sredstva za opremanje svojih kabineta, dodajući da su u gradskoj upravi u poslednje tri godine bili iznenađeni inventivnošću škola.

Oni su stvarno kupovali opremu i sredstva koja im znači u savremenoj nastavi. I ove godine su projekti jako dobri i kad bude završena realizacija, Komisija će biti obaveštena i oni će nam prezentovati gde i šta je kupljeno i kako i za šta će se upotrebljavati, tako da je ova saradnja jedan dobar vid da naše škole, srednje, stručne, imaju savremenu opremu da bi nastava mogla da se izvodi na savremenim učilima, kako bi deca lakše mogla da se po završetku školovanja uključe u rad u privredi ili bilo gde na sredstvima kojima ta privreda raspolaže, što do sada nije bio slučaj, rekao je Radojković.

Članica Gradskog veća Suzana Jovanović izjavila je da je Vlada juče usvojila okvir za izradu nacionalnog Akcionog plana zapošljavanja za 2016. godinu i da je ono što jeste novina je da je gro novca izdvojeno za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

U tom smislu ćemo se mi ravnati u izradi našeg predloga za 2016. godinu, da u svim merama koje budu u lokalnom Akcionom planu budu u prioritetu osobe sa invaliditetom. Ali kad pričamo sad o ovoj meri za unapređenje kvaliteta nastave i opremanje srednjih škola, to podrazumeva da više sredstava izdvojimo za ovu meru i da usmerimo škole da zapravo apliciraju za opremanje svog prostora i svojih učila koja koriste i didaktičkog materijala za što kvalitetniju nastavu za osobe sa smetnjama u razvoju koje su sad uključene u redovnu nastavu, rekla je Suzana Jovanović.

Sredstva po ovom konkursu dodeljena su četvrti put, a ove godine iz budžeta grada je izdvojeno 1.962.494,26 dinara na ime realizacije šest projekata koje je gradonačelnik odobrio na predlog Saveta za zapošljavanje grada Pančeva, u vezi sa realizacijom mere aktivne politike zapošljavanja.

 

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00