petak, 25. septembar 2015.  12:34h
Pročitano 2200 puta

Gradonačelnik obišao naselje Stara Misa

Gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov i pomoćnik gradonačelnika za urbanizam Slave Bojadžievski obišli su u četvrtak, 24. septembra naselje Stara Misa i tom prilikom se sastali sa predstavnicima udruženja građana Stara Misa povodom projekta izgradnje obilaznice oko Pančeva.

Gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov i pomoćnik gradonačelnika za urbanizam Slave Bojadžievski obišli su u četvrtak, 24. septembra naselje Stara Misa Gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov i pomoćnik gradonačelnika za urbanizam Slave Bojadžievski obišli su u četvrtak, 24. septembra naselje Stara Misa Grad Pančevo

Gradonačelnik Saša Pavlov rekao je da je Grad usvojio Plan generalne regulacije i podneo inicijativu za izmeštanje ove pruge.

Bilo je dosta nerazumevanja, jer je već postojao projekat. Utvrđenom dinamikom tih investicija oni nisu imali vremena da ga izmeštaju. Mislim da smo sada došli na polje kada vrlo razumno razgovaramo sa svim akterima, i sa Ministarstvom i sa Železnicom. Na moje zadovoljstvo, sredinom ove godine imali smo razgovor i oni su za sada usmeno, u prisustvu ministarke, prihvatili da radimo projekat izmeštanja ove pruge, rekao je Pavlov.

On je objasnio da je Pančevo poslalo idejna rešenja mogućih lokacija za izmeštanje ove pruge.

Jedna od tih lokacija je prihvaćena i u narednom periodu slede razgovori, pre svega, oko implementacije predložene nove trase pruge kroz projektnu dokumentaciju i ono što će verovatno biti najteži deo razgovora, to je utvrđivanje ko će da snosi kolike troškove vezano za izmenu te dokumentacije, ali grad Pančevo se neće libiti da izdvoji značajnija sredstva, ili sredstva koja budu dogovorena, a da to lokalni budžet može da podnese, da se reši ovaj problem, rekao je Pavlov.

Gradonačelnik je najavio sastanke sa preduzećem "Železnice Srbije" i Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture RS, kojima će prisustvovati i predstavnici udruženja.

Tokom narednih meseci očekujem niz razgovora u kome će da učestvuju i predstavnici udruženja jer je njihova uloga u svemu ovome zaista jako bitna, oni su u kontinuitetu zastupali sve građane ovog dela grada, vršili konstantan pritisak i na lokalnu samoupravu, i moram da pohvalim ovo udruženje da su imali puno razumevanje prema nivou ovlašćenja lokalne samouprave po ovim pitanjima, tako da su vršili konstantan pritisak i na Ministarstvo i sve relevantne nivoe odlučivanja, dodao je Pavlov.

Kako kaže, ne samo zahvaljujući aktivnošću lokalne samouprave, nego i zahvaljujući tim pritiscima udruženja dolazimo do novog rešenja.

Tokom jeseni sastancima će prisustvovati oni, mi, Železnica i Ministarstvo, zajedno sa Direkcijom koja to treba da implementira kroz projektnu dokumentaciju i ja se nadam da ćemo već sledeće godine imati jasno definisan novi Plan generalne regulacije sa izmeštenom prugom. Da li će sledeće godine biti i finansijske intervencije u pogledu fizičkog izmeštanja pruge i rada, zavisi pre svega od razvoja projekta "Beograd na vodi", koji je bio inicijator formiranja te auto i železničke obilaznice oko Beograda koja zahvata i deo Pančeva, istakao je gradonačelnik.

Predstavnik udruženja građana Denko Tončev izrazio je zadovoljstvo zbog redovnih sastanaka sa gradonačelnikom i što lokalna samouprava građanima stoji na raspolaganju.

Saznali smo da bi trebalo da se sastanemo sa Ministarstvom saobraćaja Republike Srbije polovinom idućeg meseca, što mi kao građani ovog naselja sa nestrpljenjem čekamo. Činjenica je da po ovom razgovoru postoji konačno predlog da se kompletni teretni saobraćaj izmesti van Pančeva. Molili smo gradonačelnika, on je rekao da su već obavili neke razgovore sa direktorom "Rafinerija nafte", verovatno će biti još razgovora u vezi toga, pa ćemo videti polovinom idućeg meseca kada se opet sastanemo šta se uradilo i kuda dalje, kaže Tončev.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00