utorak, 31. mart 2020.  12:21h
Pročitano 1208 puta

JKP „Higijena“ počela je detaljnu dezinfekciju ulica i trgova u Pančevu

 

Grad Pančevo i JKP „Higijena“ u saradnji s pančevačkom “Panonijom” obezbedili su dovoljne količine natrijum hipohlorita za dezinfekciju ulica, trgova, javnih objekata i ulaza u stambene zgrade. 

Dezinfekcija ulica biće sprovođena svakodnevno do kraja vanrednog stanja Dezinfekcija ulica biće sprovođena svakodnevno do kraja vanrednog stanja M.M.

JKP „Higijena“ je u prethodnih nekoliko nedelja preduzela sve mere kako bi očistila i oprala sve ulice i javne površine u gradu. 

Detaljno su oprane sve ulice u Pančevu i to je bio prvi korak pre nego što se pristupilo dezinfekciji sa natrijum hipohloritom. Krenulo se od Bolnice, Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravlje, a zatim je završena dezinfekcija svih ostalih objekata javne namene. 

 

Dezinfekcija ulica u Pančevu

 

Aleksandar Stevanović, direktor JKP “Higijena” kaže da će od danas biti rađena kompletna dezinfekcija svih ulica u Pančevu i selima kako bi se povećala zdravstvena bezbednost svih građana.

Kako smo prošle nedelje i najavili, nakon dogovora koji je postignut sa “Panonijom”, Grad Pančevo i JKP “Higijena” kreću sa dezinfekcijom svih ulica. Vremenski uslovi danas nam dozvoljavaju da ulice tretiramo natrijum-hipohloritom i na taj način probamo da suzbijemo što više korona virus, rekao je Aleksandar Stevanović, direktor JKP “Higijena”.

Aleksandar Stevanovic direktor JKP Higijena

 

Prošle nedelje počela je i besplatna podela natrijum-hipohlorita upravnicima zgrada za dezinfekciju stambenih objekata. Do sada je podeljeno oko 10.000 litara ovog dezinfekcionog sredstva.

Takođe, ove nedelje u saradnji sa Mesnim zajednicama, kako najavljuju u ovom preduzeću, počeće i redovna dezinfekcija seoskih mesnih zajednica.

 

dezinf ulica u pancevu

 

Direktor "Higijene" Aleksandar Stevanović kaže da natrijum-hipohlorita ima dovoljno i da će se dezinfekcija sprovoditi sve dok je na snazi vanredno stanje i dok to bude potrebno.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00