ponedeljak, 30. mart 2020.  11:29h
Pročitano 1860 puta

Profesori Mašinske škole i đaci izrađuju i poklanjaju vizire za zdravstvene radnike

U vreme vanrednog stanja nastava u školama obavlja se putem interneta, dok je malo teže organizovati praktičnu nastavu za srednjoškolce. U Mašinskoj školi Pančevo su se dosetili i spojili korisno i humano.

Nenad Dojčinović demonstrira kako se izrađuje vizir na 3D štampaču Nenad Dojčinović demonstrira kako se izrađuje vizir na 3D štampaču S.M.

Profesori sa đacima putem interneta rade na pripremi tehničkih crteža za vizire odnosno zaštitne maske za zdravstvene radnike čime se sprovodi i deo praktične nastave, a zatim ih profesori na 3D štampačima izrađuju. 

 

finalni proizvod viziri

 

Vizire poklanjaju zdravstvenim ustanovama u Pančevu i Beogradu kako bi zdravstveni radnici bili adekvatno zaštićeni tokom rada sa obolelim pacijentima. 

Mašinska škola na taj način svoje đake osim praktičnom radu uči i humanosti.  

 

masinska skola direktor

 

Nenad Dojčinović, direktor Mašinske škole u Pančevu kaže da trenutno izrađuju vizire koji su preko potrebni zdravstvenim radnicima kako u pančevačkoj bolnici, Južnom Banatu, tako i svima u Srbiji počev od VMA, Instituta „Batut“, Narodnog fronta i svim ostalim zdravstvenim ustanovama.

 

nenad dojcinovic direktor Masinske skole Pancevo

 

- Vizire koje radimo, radimo dislocirano na 3D štampačima zbog stanja u kakvom trenutno jesmo. Štampači su kod profesora kući postavljeni i preko onlajn nastave zajedno sa učenicima oni izrađuju programski i štampaju tako da se ovde kasnije samo sklapaju u školi i isporučuju kome je potrebno. Naravno, viziri su besplatni, a prvenstveno su namenjeni zdravstvenim radnicima koji su na prvoj liniji fronta, ispričao je Nenad Dojčinović.  

 

izrada vizira u 3D stampacu

 

Jedna količina vizira isporučena je i Opštoj bolnici u Pančevu.

 

viziri

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(7 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00