ponedeljak, 23. mart 2020.  18:10h
Pročitano 644 puta

Počela dezinfekcija ustanova i javnih površina u Pančevu

Grad Pančevo je nakon sednice Gradskog štaba za vanredne situacije dogovorio sa pančevačkom “Panonijom” proizvodnju sredstva za dezinfekciju.

Radnici Higijene dezinfikovali su ulaze i prostorije Bolnice Radnici Higijene dezinfikovali su ulaze i prostorije Bolnice S.M.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva kaže da je važno da se u ovom preduzeće pokrene proizvodnja razblažene koncentracije natrijum hipohlorita.

U pitanju je dezinfekciono sredstvo koje će se koristiti od sutra za dezinfekciju javnih trgova, javnih ulica i za dezinfekciju ulaza u javne objekte i stambene zgrade - rekao je gradonačelnik Pavlov.

 

Aleksandar Stevanovic

 

Aleksandar Stevanović, direktor JKP “Higijena” u Pančevu istakao je da su radnici ovog preduzeća već danas pristupili dezinfekciji javnih objekata sa manjom količinom koju su dobili.

Krenuli smo od bolnice, nastavićemo sa Domom zdravlja, Zavodom za javno zdravlje, pa ćemo onda preći na sve ostale objekte javne namene. Uspostavili smo i kontakt i saradnju sa upravnicima u stambenim objektima kojima ćemo podeliti i natrijum hipohlorit kojim će oni raditi dezinfekciju ulaza - rekao je Aleksandar Stevanović.

40 1 radnici dezinfekcija

 

Dr Slobodan Ovuka, direktor Opšte bolnice kaže da se dezinfekcija bolnice obavlja više puta dnevno. 

Naravno da nam svaka pomoć znači i zbog broja ljudi i zbog materijala koji će upotrebiti, tako da ova inicijativa Grada u smislu održavanja naših prostorija što čistijim i u smislu prevencije virusa i svih ostalih bakterija svakako je dobrodošla, rekao je dr Ovuka.

 

70 2 radnici dezinfikuju prostorije

 

Nakon što stignu veće količine natrijum hipohlorida radnici JKP “Higijene” počeće cisternama da dezinfikuju sve ulice na teritoriji grada Pančeva i to će biti redovna aktivnost dokle god na snazi bude vanredno stanje.

 

50 radnik dezinfikuje ulaz

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00