nedelja, 22. mart 2020.  08:53h
Pročitano 1644 puta

Vanredno stanje nije oteralo ratare iz njiva, moguć i rad noću uz posebne dozvole

Vanredno stanje ne utiče na poljoprivredne radove koji se odvijaju u Pančevu. Zbog povoljnih vremenskih uslova ratari su na njivama, obavljaju pripremne radove za predstojeću setvu.

Ratari rade u polju Ratari rade u polju R.Dj.

Mnogi od njih prskanje, prihranu useva i druge radove u polju obavljaće i u noćnim satima. 

Zbog toga je Ministarstvo poljoprivrede - Uprava za zaštitu bilja propisalo način na koji poljoprivrednici mogu da dobiju dozvolu za boravak na njivi i u vreme potpune zabrane kretanja, u periodu od 20 sati do 5 časova ujutru.

Zoran Grba, član Gradskog veća za poljoprivredu podseća da je Ministarstvo poljoprivrede. - Uprava za zaštitu bilja propisalo mere za rad u polju u vreme vanrednog stanja.

 

Zoran Grba clan veca

 

Mere se nalaze na sajtu lokalne samouprave i poljoprivrednici, koji imaju potrebe da rade posle 20 časova, između 20 i 5 ujutru, će se obratiti na telefone i na kontakt mejl adresu Uprave za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede da bi u roku od 48 sati dobili važeće dozvole da mogu da nastave sa svojim aktivnostima i posle 20 časova, kaže Zoran Grba.

Ratari u Pančevu poljoprivredne radove obavljaju uobičajeno. Jedan od njih je i Joza Telbis, poljoprivrednik iz Ivanova.

 

Joza Telbis

 

- Završili smo prihranu pšenice, sada bacamo ureu za predsetvene radove i pripremamo za setvu kukuruza. Kajsije smo isprskali pre neki dan, procvetale su. Informisani smo o svemu i pratimo događaje. Naravno da smo zabrinuti zbog vanrednog stanja, ali moramo da radimo. Moramo da zasnujemo novu proizvodnju i zbog nas samih a i zbog države, da ima brašna, da bude pšenice, da bude svega, rekao je Joza Telbis.

Informacija o načinu dobijanja dozvole za rad u noćnim satima nalazi se na sajtu Grada Pančeva (www.pancevo.rs), ali je Sekretarijat za poljoprivredu obaveštenje prosledio i svim skupštinama Mesnih zajednica, udruženjima poljoprivrednika na teritoriji Grada Pančeva. Obaveštenje je postavljeno i na oglasnim tablama Mesnih zajednica. Prijava se podnosi na broj telefona 064 8818 449.

 

30 7

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00