sreda, 23. septembar 2015.  07:48h
Pročitano 972 puta

Novi “Ženski dan” u Pančevu - 26. septembra

Naredni, 12. “Ženski dan” biće organizovan u subotu, 26. septembra, od 15 do 18 sati u izabinskom prostoru Kulturnog centra, na poslednjem spratu. 

Ulaz u izabinski prostor je sa bočne strane zgrade pored Suda u Pančevu. 

Voditeljka radionice biće novinarka iz Pančeva, Violeta Jovanov Peštanac.

Violeta Jovanov Peštanac je novinarka koja je poslednjih 20 godina radila za brojne štampane i elektronske nacionalne i lokalne medije, a od sredine jula 2015. godine osnovala je sa kolegama portal Pančevo MOJKraj.rs.
Kroz saradnju sa Udruženjem građana “Drugi Novi Centar” iz Pančeva radila je na promociji ekologije i rodne ravnopravnosti, tako da je bila autorka više radijskih serijala i medijskih projekata. 
Dobitnica je novinarskih priznanja u oblasti rodne ravnopravnosti i ekologije. 

Tema 12. Ženskog dana je: “Osnove pisanja za blog“.

Osnovna ideja radionice je da se učesnicama pokaže da nije komplikovano ni teško napraviti sopstveni blog ili sajt, da to ne iziskuje nužno novčana sredstva, a može biti od praktične koristi u promociji onoga što rade ili čime se bave.

U obraćanju ka javnosti postoje neka osnovna pravila novinarskog zanata koja se uz vežbu mogu posle izvesnog vremena savladati, a koristiće učesnicama kako pri pisanju sopstvenih sadržaja i tekstova na blogu ili sajtu tako i pri njihovom obraćanju ka široj javnosti, navodi se u saopštenju organizatora.

U okviru radionice biće predstavljene i osnove pisanja saopštenja za javnost sa osnovnim elementima u njima, kako bi učesnice na pravi način naučile da komuniciraju sa medijima i drugim institucijama ili građankama i građanima.

Organizatorke “Ženskog dana” pozivaju i sve zainteresovane građanke da u subotu, 26. septembra, od 15 do 18 sati donesu paket pomoći “Žene za žene” u Izabinski prostor Kulturnog centra.
Paket bi trebalo da sadrži, na primer, uloške, vlažne i papirne maramice, dezinfekciono sredstvo za pranje ruku, pelene, sapun, meleme i kreme za rane, četkice za zube, kaladont, autan.

Organizatorke Ženskog dana će pakete proslediti izbeglicama kod autobuske stanice u Beogradu.

 

Želja organizatorki i autorke je da se na ovaj način unaprede znanja i veštine žena u oblastima vezanim za odnose s javnošću i digitalnu pismenost.

Na radionici će biti obezbeđena sva oprema koja je neophodna za rad.

Ukoliko neka od žena želi može da ponese svoj lap top, jer je zamišljeno da učesnice rade po grupama. 

Ženski dan je, kao i uvek, otvoren i besplatan za sve žene.

Projekat podržava Rekonstrukcija Ženski Fond, a organizatorke Ženskog dana su aktivistkinje “Ženske mirovne grupe” Pančevo.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00