ponedeljak, 16. mart 2020.  10:54h
Pročitano 555 puta

Ograničava se rad ugostiteljskih objekata, autobusi će saobraćati po nedeljnom redu vožnje

Štab za vanredne situacije Pančeva doneo je jutros mere za sprečavanje, suzbijanje i gašenje epidemije COVID-19.

Sa sednice Štaba za vanredne situacije Sa sednice Štaba za vanredne situacije S.M.

Posle jutrošnjeg sastanka gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov izjavio je da je doneta odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, odnosno njihovo ograničavanje rada od 8 do 18 sati.

Autobusi JKP ATP će za sada saobraćati po nedeljnom redu vožnje.

 

10 4

 

 Gradonačelnik Saša Pavlov apelovao je na najstarije građane da ne izlaze iz svojih kuća i najavio da će u toku dana dobiti i brojeve telefona za volontere koji će za njihove potrebe nabavljati hranu, lekove i sve drugo što im je potrebno. 

 

40 2

 

Radno vreme ugostiteljskih objekata u gradu Pančevu biće od 8 do 18 časova. I u tom periodu biće potpuna kontrola okupljanja ljudi u tim objektima za vreme radnog vremena gde ne sme da bude na jednom mestu više od 50 ljudi. Ukinuli smo još ranije sve manifestacije i sve ono što je Grad planski trebalo da organizuje u ovom periodu. Javni prevoz ide na nedeljni režim rada. Svako jutro je i bilo, a sada će i odlukom to biti pretočeno, redovno provetravanje, dezinfekcija prevoznih sredstava - izjavio je Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva. 

 

30 2

 

Gradski štab je preporučio organima grada Pančeva, javnim i javno komunalnim preduzećima, ustanovama i organizacijama čiji je osnivač grad Pančevo da za vreme trajanja vanrednog stanja od sada organizuju rad i radno vreme tako što će da se preraspodeli radno vreme za rad sa strankama i rad po smenama, omogući zaposlenima sa hroničnim bolestima i zaposlenima starijim od 60 godina rad od kuće, a ukoliko su oba roditelja zaposlena, a imaju decu uzrasta do 12 godina, omogući rad od kuće jednom od roditelja.

Trgovinskim centrima neprehrambenog karaktera na teritoriji grada Pančeva preporučeno je da organizuju svoj rad najkasnije do 18 časova. 

Dr Ljiljana Lazić, direktorka Zavoda za javno zdravlje Pančevo kaže da je na teritoriji Južnobanatskog okruga epidemiološka situacija pod kontrolom. 

 

16x9 kor0

 

Pacijenti koji su oboleli oni su zdravstveno brinuti. Građani koji su bili u kontaktu a koji su zdrave osobe su pod nadzorom naše epidemiološke službe i mi svakodnevno imamo kontakt sa njima i pratimo njihovo zdravstveno stanje. U slučaju da dođe do pogoršanja njihovog zdravstvenog stanja postoji protokol kako će oni dalje da se upućuju. Građani koji su ušli u našu zemlju ovaj su dobili rešenje i oni su stavljeni pod nadzor. Svi ostali građani su zdravi i mogu normalno da žive odnosno da se kreću u skladu sa ovom nastalom vanrednom situacijom - saopštila je dr Ljiljana Lazić, direktorka Zavoda za javno zdravlje Pančevo. 

Zavod za javno zdravlje Pančevo uveo je specijalne brojeve telefona za informacije o virusu COVID-19 (062 8869 721 i 066 866 6836).

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00