sreda, 11. mart 2020.  22:19h
Pročitano 837 puta

U Republici Srbiji potvrđeno do sada 18 slučajeva obolelih od korona virusa

U Republici Srbiji je do danas u 20 časova potvrđeno 18 slučajeva Kovida-19, što je porast od šest u odnosu na jutrošnje podatke.

Broj obolelih porastao na 18 Broj obolelih porastao na 18 www.rts.rs

Ranije danas održan je sastanak državnog vrha sa svim nadležnim institucijama na kojem su dogovorene nove mere, koje su od sutra na snazi.

Do 20 časova na Institutu "Torlak" testirana je ukupno 151 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja, prenosi RTS na svom sajtu.

Vlada Srbije juče je zabranila ulazak u zemlju stranim državljanima iz žarišta koronavirusa, dok su danas zabranjeni javni skupovi sa više od 100 osoba. Zasad nema obustave nastave u školama.

Epidemiolog Predrag Kon upozorio je danas da se nalazimo na početku prenošenja koronavirusa.

Govoreći o merama koje su preduzete, Kon je rekao da su one u cilju usporavanja prenošenja i da je to izuzetno važno kako ne bi došlo do naglog obolevanja, posebno teških slučajeva. 

Ako imate simptome koronavirusa i bili ste u zaraženom području, pozovite neki od brojeva koji su objavljeni na sajtu Ministarstva zdravlja i dostupni su od 8.00 do 22.00.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, nakon sastanka na Andrićevom vencu sa državnim vrhom i stručnjacima o koronavirusu, da još uvek nema potrebe zatvoriti škole. Od danas su zabranjeni svi javni skupovi u zatvorenim prostorima sa više od 100 ljudi.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00