utorak, 22. septembar 2015.  21:51h
Pročitano 1465 puta

Tromesečna praksa za 15 mladih iz Pančeva

U okviru poslednje faze projekta “Radnom praksom do novih radnih mesta u južnom Banatu” danas su u zgradi Gradske uprave potpisani ugovori o sprovođenju i realizaciji programa radne prakse za 15 mladih nezaposlenih ljudi s teritorije Pančeva.

Tromesečna praksa za 15 mladih iz Pančeva Grad Pančevo

Jedanaest mentorskih preduzeća primiće naredna tri meseca 15 mladih do 30 godina na tromesečnu praksu koji će za to vreme svakog meseca primaće novčanu naknadu . 

Na svečanosti zamenik gradonačelnika Saša Levnajić podsetio je da ovaj projekat zajedno realizuju Grad Pančevo i opštine Kovačica i Plandište s ciljem da se pomogne mladim ljudima koji se nalaze na evidenciji u Službi za nezaposlena lica da kroz radnu praksu, u direktnom kontaktu sa poslodavcima, iskuse šta znači zasnovati radni odnos, ići svakodnevno na posao, imati određene obaveze, ali i da poslodavci sa njima uspostave kontakt, sve u cilju kasnijeg zaposlenja tih mladih ljudi.

Jelena Matić iz Ministarstva omladine i sporta RS rekla je da od projekta očekuju da se uspešno završe stručne prakse, ali i da se, što Ministarstvo podržava, što više mladih zaposli u kompanijama u kojima su dobili šansu, da pokažu svoje znanje i steknu novo. 

U Srbiji je prošle godine 142 zaposleno. Trebalo bi da se broj povećava - novi projekti su došli, rekla je Jelena Matić.

Ugovore su danas s praktikantima i Gradom potpisali predstavnici još preduzeća Utva Milan Premasunac, „Passage Group”, „Banatsko zrno”, „Hipra”, „Poco loco”, HIP „Petrohemija”, „Idiss”, „Georad”, „Hol-net”, „Adecom Group” i Zavod za zaštitu spomenika kulture Pančevo

Projekat finansira Ministarstvo omladine i sporta, a sprovodi Grad Pančevo u partnerstvu s opštinama Plandište i Kovačica, i Regionalnim centrom za društveno-ekonomski razvoj „Banat”.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00