utorak, 22. septembar 2015.  17:43h
Pročitano 1493 puta

Prijem folkloraša u Gradskoj kući

Povodom 7. Međunarodnog festivala dečjih folklornih ansambala "Pančevo – grad igre", koji organizuje  KUD "Stanko Paunović" NIS–RNP, u Gradskoj upravi grada Pančeva održan je svečani prijem članova KUD-a "Stanko Paunović" i kulturno-umetničkih društava "Trakijče" iz Bugarske i "Jonče Hristovski" iz Makedonije.

Svečani prijem članova KUD-a "Stanko Paunović", "Trakijče" iz Bugarske i "Jonče Hristovski" iz Makedonije u Gradskoj upravi Pančevo Svečani prijem članova KUD-a "Stanko Paunović", "Trakijče" iz Bugarske i "Jonče Hristovski" iz Makedonije u Gradskoj upravi Pančevo Grad Pančevo

Ovom prilikom zamenik grada Pančeva Saša Levnajić razgovarao je sa umetničkim direktorom Dejanom Trifunovićem i Snežanom Živković, sekretarom KUD-a "Stanko Paunović", a svoja iskustva i utiske o boravku u Srbiji izneli su i predstavnici kulturno-umetničkih društava iz Makedonije i Bugarske.

Zamenik gradonačelnika Saša Levnajić izrazio je zadovoljstvo što grad ima priliku da i ove godine ugosti mlade folkloraše, kao članove ansambla koji godinama sa uspehom predstavlja Pančevo na mnogim festivalima u zemlji i inostranstvu, i pozdravio goste iz Bugarske i Makedonije, poželevši im prijatan boravak u Srbiji i mnogo sreće u daljim aktivnostima.

"Pančevo – grad igre" je tradicionalna manifestacija koja promoviše tradicionalnu igru i očuvanje tradicije, a ove godine održava se od 20. do 22. septembra. Na festivalu su učestvovala dva gostujuća ansambla iz Srbije i dva ansambla iz Bugarske i Makedonije. 

Festival je realizovan uz podršku "NIS Gasprom njeft"-a, u okviru projekta "Zajednici zajedno", tačnije, u okviru projekta "Podrška rada KUD-u Stanko Paunović" u 2015. godini.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00