utorak, 22. septembar 2015.  16:54h
Pročitano 807 puta

I Pančevo u Noći istraživača

Šesta “Noć istraživača” u Srbiji, održaće se u petak, 25. septembra, u brojnim gradovima Srbije, među kojima je i Pančevo. 

Pripreme u Centru za talente za Noć istraživača Pripreme u Centru za talente za Noć istraživača Centar za talente

Centar za promociju nauke, kao jedan od partnera na projektu, učestvuje u organizaciji manifestacije u gradovima Vojvodine uz Univerzitet u Novom Sadu. 

Tokom Noći istraživača, Centar za promociju nauke će učestvovati u naučno popularnom programu “Y faktor” u Pančevu, u okviru koga organizuje tribinu „Zašto je lako poverovati“, u 19 časova, u Dvorani „Apolo“.

Učesnici tribine su Milovan Šuvakov, Institut za fiziku; pomoćnik ministra za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj; Oliver Tošković, Laboratorija za eksperimentalnu psihologiju, Filozofski fakulet, Beograd; dr Dragoljub Cucić, direktor Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ u Pančevu i Voja Antonić, pisac naučnopopularnih tesktova. Moderator će biti Slobodan Bubnjević, urednik komunikacija u Centru za promociju nauke.

 

Na ovoj tribini, fizičar, psiholog i pisac naučnopopularnih tesktova govoriće sa raznih stanovišta o pseudonauci, zabludama, ljudskoj potrebi da se posumnja i poveruje, kao i o tome zašto je lakše verovati u mitove nego u naučne istine.

Evropska Noć istraživača ove godine slavi svoj deseti rođendan.

Ovaj jubilej dešava se u Međunarodnoj godini svetlosti, simbolično naglašavajući svoj cilj - osvetljavanje puta za prevazilažnje postojećeg jaza između naučne zajednice i šire javnosti.

Kao i svake godine, svi sadržaji su besplatni, prilagođeni svim uzrastima i ne zahtevaju prethodno formalno obrazovanje. 

Program je usmeren na razne naučne oblasti, a posetioci će biti u prilici da se upoznaju i sa pravim naučnicima, navodi se u saopštenju Regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin” Pančevo.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00