utorak, 22. septembar 2015.  09:40h
Pročitano 1231 puta

“Connecting people” na stručnom skupu o preduzetništvu

Udruženje građana „Connecting people“ iz Pančeva je prepoznato od strane GIZ-a kao jedan od lokalnih aktera koji podstiče i promoviše tehnološko preduzetništvo i društveno odgovorno poslovanje.

Zato su članovi ovog Udruženja pozvani da učestvuju na stručnom skupu „Zajednička vizija – zapošljavanje mladih u Srbiji”. 

Ovaj stručni skup održaće se 22. i 23. septembra 2015. godine u Centru „Sava“ u Beogradu, u sali broj 2. Organizatori skupa su GIZ YEP i VET projekti uz podršku partnera Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. UG „Connecting people“ na stručnom skupu predstavljaće izvršni direktor udruženja Deniz Hoti.

Stručnim razgovorima poseban doprinos daće Ministarstvo ekonomije i GIZ sektor za održivi ekonomski razvoj, koji će zaključke ovog stručnog skupa integrisati u nacionalni politički dijalog odnosno Nemačko-srpsku inicijativu za održivi ekonomski razvoj i zapošljavanje, uspostavljenu u maju ove godine.

Skup je namenjen osobama koje se profesionalno bave oblastima zapošljavanja, srednjeg stručnog obrazovanja, karijernog vođenja i savetovanja, i podrškom mladima u nacionalnim i lokalnim institucijama. Program je podeljen u nekoliko celina koje pokrivaju teme od presudne važnosti za definisanje izazova u zapošljavanju mladih, razvoju kompetencija i osnaživanju mladih za ulazak u svet rada, poboljšanje uslova i povećanje izgleda za njihovo zapošljavanje.

U obzir će se uzeti politike i mere Vlade u oblasti zapošljavanja, aspekti multisektorske saradnje, ali će se razmotriti i aspekti obrazovanja koji doprinose bržem zapošljavanju, inicijative za razvoj preduzetništva, karijernog vođenja i savetovanja.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00