utorak, 22. septembar 2015.  07:19h
Pročitano 1596 puta

Akcija čišćenja Tamiša i keja

Još jedna akcija čišćenja Tamiša i keja biće organizovana u četvrtak, 24. septembra, od 8 sati, u okviru projekta “Čišćenje gradskog dela Tamiša i izletišta Bela stena na Dunavu”.

Akcija čišćenja Tamiša i keja trajaće od 9 do 11 sati, u četvrtak, 24. septembra Akcija čišćenja Tamiša i keja trajaće od 9 do 11 sati, u četvrtak, 24. septembra Grad Pančevo

Organizator akcije je Pokret gorana i centar volontera Pančevo u saradnji  sa JKP „Higijenom“, a projekat je podržan od strane Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na javnom konkursu.

U akciju su pozvani da se uključe učenici i profesori srednjih škola sa teritorije grada Pančeva i građani koji žele da daju svoj doprinos očuvanju tamiškog keja i plovnosti reke Tamiš.

Planom akcije čišćenja Tamiša i tamiškog keja od 8.30 do 9 sati predviđeno je okupljanje kod kupališta, odnosno ribolovačkog udruženja “Marko Kulić” i raspoređivanje volontera po grupama. Akcija čišćenja trajaće od 9 do 11 sati.

Milena Jovišić, PR projekta i tim lider Pokreta gorana i centra volontera kaže da će se čišćenje obavljati na potezu od mosta na starom putu za Beograd do brodogradilišta. 

Akcija će početi sa nekoliko punktova duž keja gde će se i privremeno odlagati sakupljeni otpad koji će radnici JKP „Higijene“ kasnije odneti na razvrstavanje u njihov centar i proslediti na reciklažu, rekla je Milena Jovišić.

Za učesnike će biti obezbeđene rukavice, kese i osveženje. 

 

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00