ponedeljak, 21. septembar 2015.  16:03h
Pročitano 3192 puta

Bicikl za Dijanu Poposki iz Kačareva (FOTO)

Na konkursu Gradske uprave Pančevo na temu “Biciklom do škole” za najbolji proglašen je crtež Dijane Poposki, učenice IV-1 razreda OŠ “Žarko Zrenjanin” iz Kačareva.

Pobednički crtež nacrtala je Dijana Poposki, IV-1, OŠ ”Žarko Zrenjanin”, Kačarevo Pobednički crtež nacrtala je Dijana Poposki, IV-1, OŠ ”Žarko Zrenjanin”, Kačarevo Grad Pančevo

Ona je kao nagradu dobila bicikl koji su donirali Biciklistički klub “Crvena Zvezda” iz Beograda i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije. Nagrada joj je uručena danas u holu Gradske uprave Pančevo, gde su izloženi svi dečiji radovi pristigli na konkurs.

Na ovom konkursu nagrađeni su i crteži Anđele Kocić, Bojane Todorović, Alekse Mudrića i Anđele Milošević.

Ova izložba crteža učenika od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, postavljena je 16. septembra, u Holu Gradske uprave, povodom Evropske nedelje mobilnosti, koja se obeležava od 16. do 22. septembra, koju Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Pančeva već tradicionalno obeležava. 

Cilj je jačanje svesti građana na temu mobilnosti i alternativnog kretanja, kako bi se smanjilo sve intenzivnije zagađenje gradova i naseljenih mesta izazvanog emisijom štetnih gasova usled izrazitog povećanja automobilskog saobraćaja. 

Ovu inicijativu u Srbiji podržava Ministarstvo Građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, a realizator ovogodišnjih planiranih programa je Biciklistički klub ”Crvena zvezda” iz Beograda, na čelu sa direktorom Petrom Rokvićem. 

Za autore najlepših crteža, ovogodišnji organizator aktivnosti Evropske nedelje mobilnosti BK ”Crvena zvezda”, obezbedio je vredne nagrade: bicikl (prva nagrada), kacige, torbice, zvonca... 

Ovogodišnje aktivnosti povodom Evropske nedelje mobilnosti u našem gradu, zajednički su osmislili i realizovali Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Pančeva, Turistička organizacija Pančevi i Kancelarija za mlade. 

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00