sreda, 5. februar 2020.  21:53h
Pročitano 2113 puta

Fondacija Novak Đoković zainteresovana za ulaganje u Pančevo

Fondacija Novak Đoković izrazila je želju da se uključi u projekat rekonstrukcije, adaptacije i opremanja starog objekta Osnovne škole “Branko Radičević”, i prenamenu pomenutog objekta za potrebe Predškolske ustanove “Dečja radost” u Pančevu.

Novak Đoković, osnivač Fondacije Novak Đoković, osnivač Fondacije Novak Djokovic Foundation

Oni su izrazili želju da pomognu Pančevu u rešavanju problema nedostatka prostora, odnosno da se što većem broju dece iz centra grada omogući kvalitetno predškolsko obrazovanje i srećnije detinjstvo.

Fondacija Novak Đoković, koja se već trinaest godina na različite načine bavi ranim razvojem dece, za cilj u 2020. godini, postavila je podizanje kapaciteta predškolskih ustanova širom Srbije. Žele da omoguće što većem broju dece pristup kvalitetnom predškolskom vaspitanju i obrazovanju i šansu da rastu i razvijaju se u stimulativnom i bezbednom okruženju.

Predstavnici Fondacije Novak Đoković, decembra prošle godine, već su obišli lokaciju i sa gradskim čelnicima, na obostrano zadovoljstvo, učinili prvi korak ka ostvarenju ovog cilja.

Takođe, Fondacija Novak Đoković potpisala je sa Pozorištem lutaka “Pinokio” u Beogradu ugovor o donaciji za rekonstrukciju ovog objekta. Donacija vredna više od 8 miliona dinara podrazumeva nabavku 126 stolica za pozorišnu salu iz koje su sedišta već izneta, novi scenski pod i komplet specijalnih scenskih zavesa, a finansiraće i deo adaptacije stolica u postojećoj sali, u iznosu od 650.000 dinara.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00