utorak, 4. februar 2020.  19:10h
Pročitano 648 puta

Svetska bronza za Iliju Serafimovića u rešavanju šahovskih problema

Poslednja nedelja u januaru je vreme kada se Srbija uključuje u Međunarodno simultano takmičenje u rešavanju šahovskih problema. 

Prvo kolo Lige rešavača Srbije - Ilija Serafimović je prvi s leva na desno Prvo kolo Lige rešavača Srbije - Ilija Serafimović je prvi s leva na desno privatna arhiva

Na ovom najmasovnijem svetskom rešavačkom takmičenju, koje je održano po 16. put za redom, učestvovalo je bezmalo 900 takmičara iz 32 zemlje, podeljenih u tri kategorije. Domaćin problemistima u Srbiji bio je Šahovski klub Beograd.

Nadmetanje u prvoj, najjačoj grupi, za rešavače sa rejtingom iznad 2000 poena, ujedno se bodovalo kao prvo, od sedam kola Lige rešavača Srbije za 2020. godinu. 

Mladi Pančevac, Ilija Serafimović je novim odličnim rezultatom ponovo istakao kandidaturu za učešće u reprezentaciji Srbije, na predstojećim takmičenjima.  

 

Ilija I kolo lige

 

Sa osvojenih 43,5 poena od 60 mogućih, zauzeo je drugo mesto, odmah iza kolege iz reprezentacije, velemajstora Mladenovića. Nakon sumiranja rezultata iz svih zemalja učesnica, Ilijin rezultat je dodatno dobio na težini, jer je naš 15-ogodišnji sugrađanin završio na deobi trećeg mesta na svetskom nivou u konkurenciji juniora do 23 godine, sa istim brojem poena i vremenom rešavanja sa takmičarem iz Rusije.

Nagrada za ovaj sjajan rezultat biće mu dodeljena na Kongresu svetske federacije za problemski šah, koji će se početkom oktobra održati na Rodosu.

Autor:  D.S.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00