utorak, 22. oktobar 2019.  19:00h
Pročitano 2985 puta

Promocija romana “Prvi čin” Aleksandra Bećića u Pančevu

Promocija romana “Prvi čin” Aleksandra Bećića održaće se u utorak, 22. oktobra od 19 sati u Galeriji Milorada Bate Mihailovića u Pančevu. U okviru programa učestvovaće Jasmina Topić i autor, a ulaz je slobodan. 

Roman „Prvi čin” je mešavina psihološke drame i akcionog trilera koja opisuje sve košmare postkomunističkog, posleratnog društva u zemljama Zapadnog Balkana Roman „Prvi čin” je mešavina psihološke drame i akcionog trilera koja opisuje sve košmare postkomunističkog, posleratnog društva u zemljama Zapadnog Balkana detalj s korice knjige

Roman „Prvi čin” je mešavina psihološke drame i akcionog trilera koja opisuje sve košmare postkomunističkog, posleratnog društva u zemljama Zapadnog Balkana. Eksplicitno, bez oklevanja, ponekad čak i na otvoreno brutalan način, oslikava sve ljudske ožiljke zarađene u poslednje tri decenije kroz priču o seks-trafikingu.

Prema rečima pisca Vlade Arsića „Prvi čin je priča o mnogima od nas, ratnim i poratnim, emotivnim, tranzicionim i inim luzerima koje matica života besomučno razbija o hridi besmisla, trošne i zaludne nade da se njen tok može preokrenuti ili barem zaustaviti. Bećić nas umešno vodi kroz nekoliko ravni priče, vešto zapliće i učvorava niti, da bi se sve rasplelo na jedan čudesan, a može biti i jedino mogući način. Rečju, pred vama je štivo koje će vas zarobiti od prve rečenice: Neko će se u njemu i prepoznati, ali tinja nada da “Prvi čin”, za mnoge od nas, ujedno, neće biti i poslednji”.

Aleksandar Bećić je novinar, pisac, i publicista. Rođen je 1967. godine u Čačku, gde je završio osnovnu i srednju školu. Karijeru je počeo 1986. u Sarajevu kao reporter radija Sarajevo 202. Tokom studija žurnalistike na Fakultetu političkih nauka “Veljko Vlahović” radio je na Radio Sarajevu, TV Sarajevo i studentskom magazinu “Valter”, kao i u magazinu “Valter Express”. U to vreme bavio se i novinskom ilustracijom. U rodnom Čačku je od 1993. do 1998. radio na TV Galaksija 32. Seli se u Sarajevo, gde radi na Radiju FERN koji prerasta u BH Radio 1. Karijeru nastavlja u Radiju Slobodna Evropa. Iz Sarajeva dolazi u Beograd 2003. gde je saradnik više dnevnih i nedeljnih novina, dopisnik Dnevnog Avaza i Radija 101 Zagreb. Godine 2013. pokreće svoj portal KOLUMNISTA, koji za kratko vreme stiče respektabilan broj čitalaca.

Pored knjige “Prvi čin”, autor je još nekoliko romana ("Svi naši razvodi i ostale porodične priče" "Evo zašto te volim", "Treća komanda", "Dan kada se nisam probudio") i drama ("Sin domaćeg izdajnika", "Telefon", "Znam da ti ne trebam"). 

  • Datum:  utorak, 22. oktobar 2019.
  • Vreme:  19:00 
  • Mesto:  Galerija Bate Mihailovića, Pančevo 
Autor:  PR saopštenje
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00