četvrtak, 4. oktobar 2018.  19:00h
Pročitano 3498 puta

Izložba “Ekolibrijum” povodom Svetskog dana životinja

Svetski dan životinja, 4. oktobar, Društvo za zaštitu životinja i prirode "Ekolibrijum" ove godine će obeležiti organizacijom izložbe u galeriji Milorada Bate Mihailovića, a svečano otvaranje je u 19 časova.

rad Zorana Deranića rad Zorana Deranića promo

Izložba je tematska, inspirisana je lepotom i raznovrsnošću živih bića koje su pored nas, a koje mi veoma često ne primećujemo i potpuno zanemarujemo. Potreba za zaštitom i životinja i prirode postoji, a ovo je jedan od načina da se na to skrene pažnja. Izložba je organizovana u saradnji sa vajarkom Svetlanom Karović Deranić, saopštilo je Društvo za zaštitu životinja i prirode "Ekolibrijum".

Izložba će biti otvorena za posetioce svakog radnog dana od 17 do 20 sati od 4. do 19. oktobra.

Lepota i raznovrsnost živih bića oduvek su bili inspiracija umetnicima. Ovom prilikom grupa umetnika okupila se oko ideje da obeleži Svetski dan zaštite životinja i time doprinese većoj naklonosti i odgovornosti, kao i svesti da nismo sami na planeti, već da je delimo sa tim divnim stvorenjima. Među izlagačima naći će se dela slikara, vajara, grafičara, kao i umetnika multimedijalne umetnosti. Radovi su tematski i podržavaju brigu i potrebu za zaštitom životinja kao i prirode uopšte, što je inače i program udruženja „Ekolibrijum“. U organizaciji događaja učestvuje i naša sugrađanka Svetlana Karović Deranić, čiji je rad skulptura „Leo“ postavlјen u Narodnoj bašti, a plod je zajedničke saradnje sa članovima udruženja.

„Ekolibrijum„  je veoma aktivno udruženje i za nekoliko godina kako postoji priredilo je više događaja i akcija kojima se trudi da unapredi svest javnosti u odnosu na napuštene životinje i skrene pažnju na potrebu očuvanja prirode.

Tokom trajanja izložbe u prostorijama legata će u saradnji sa Udruženjem pančevačkih učiteljica biti organizovane radionice za učenike trećeg i četvrtog razreda na kojima će se kroz interaktivnu komunikaciju deci približiti priča o zaštiti životinja i prirode. 

  • Datum:  četvrtak, 04. oktobar 2018.
  • Vreme:  19:00 
  • Mesto:  Galerija Milorada Bate Mihailovića, Žarka Zrenjanina 1, Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00