subota, 25. avgust 2018.  18:00h
Pročitano 3298 puta

Festival „Fes' in sedamdes'“

FES' IN SEDAMDES' je muzički festival osmišljen od strane mladih članova Udruženja multimedijalnih umetnika Digins koji se održava već četvrtu godinu.

Festival će početi u 18 sati i trajaće do ponoći Festival će početi u 18 sati i trajaće do ponoći FB cover

Pored muzičkog dela FES' IN SEDAMDES' podrazumeva i humanitarnu akciju #FES2k18 Chapter Four “Ljubav prema elektronskoj muzici ne znači i ljubav prema narkoticima“. Ovaj slogan predstavlja i naziv edukativnog segmenta festivala, odnosno svojevrstan apel mladih koji se veoma odgovorno i osvešćeno svakodnevnog suočavanja sa  problemom narkomanije u svom najbližem okruženju, u školama, u porodici, umeđu prijateljima… Pored toga, ova manifestacija će u saradnji sa Fondacijom „Podrži život“, aktivirati i volontere koji će u zapečaćenim kutijama prikupljati novac za obolelu i socijalno ugroženu decu. 

Festival će se održati 25. avgusta ove godine u novom parku novobeogradskog Bloka 70 i to sa početkom u 18 sati, a trajaće sve do ponoći. Sa željom da se razbiju predrasude o uskoj povezanosti elektronske muzike i narkotika, kao i u nameri da šire upozorenje o prisutnosti droge u našoj okolini, članovi Udruženja multimedijalnih umetnika Digins su pozvali da im se pridruže i aktivisti     Udruženja za podršku u prevenciji i rehabilitaciji zavisnika od opojnih sredstava, „Izlazak“.  

Ideja projekta je i masovnije uključivanje mladih u samu organizaciju festivala. Otuda su prijave otvorene za sve zainteresovane mlade DJ-eve od kojih će nekoliko njih imati mogućnost za sopstvenu promociju, kako bi svoju kreativnost i energiju preneli publici i kako bi mlade motivisali na rad i inventivnost. Takođe, festivalu su potrebni mladi volonteri koji će tokom Festivala prikupljati novac i deliti svetleće narukvice svim davaocima dobrovoljnih priloga.

Nakon uspešno završenog prošlogodišnjeg festivala, prikupljena sredstva su donirana Fondaciji „Podrži Život“ i Specijalnoj bolnici za bolesti zavisnosti.

FES' IN SEDAMDES' ovog puta najavljuje Cherry on Top žurku sa svojim predstavnicima DJ Leom i DJ Ikeom. Takođe, nastupiće i Danijel Čehranov, koji je poznat publici EXIT festivala, kao i Erick Kasell, Doctor Repulsor, I’gor, Diamond Mark, Milhouse i FLEXX. Posetioce će rashladiti popularni beogradski sladoled Crna Ovca, a ko bude želeo moći će da osveži svoj izgled novom besplatnom frizurom zahvaljujući Pantelić Hairstyle.

FES' IN SEDAMDES' je jedini besplatni humanitarni festival u Srbiji, koji neguje muzičko-donatorski program u cilju antinarkotik edukacije!

  • Datum:  subota, 25. avgust 2018.
  • Vreme:  18:00 
  • Mesto:  Novi park novobeogradskog bloka 80 
Autor:  PR saopštenje
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00