subota, 18. avgust 2018.  20:00h
Pročitano 5305 puta

Pozorišna predstava „Lujza“ u Pančevu

Pozorišna predstava „Lujza“ biće odigrana u subotu, 18. avgusta u 20 časova u dvorištu Narodnog muzeja Pančevo.

Mlada Lujza, bogata naslednica iz protestantske nemačke porodice, na balu kraljice Natalije, upoznaje mladog srpskog oficira, Živojina Mišića, zaljubljuje se i, uprkos protivljenju porodice, udaje za njega Mlada Lujza, bogata naslednica iz protestantske nemačke porodice, na balu kraljice Natalije, upoznaje mladog srpskog oficira, Živojina Mišića, zaljubljuje se i, uprkos protivljenju porodice, udaje za njega detalj s plakata

Glavne uloge igraju Sonja Jauković i Vesna Stanković.

Predstava o životu jednog od najproslavljenijih srpskih vojskovođa, vojvode Živojina Mišića, iz ugla njegove žene, Nemice, Lujze Krikner.

Mlada Lujza, bogata naslednica iz protestantske nemačke porodice, na balu kraljice Natalije, upoznaje mladog srpskog oficira, Živojina Mišića, zaljubljuje se i, uprkos protivljenju porodice, udaje za njega. Ona napušta bogatstvo i porodicu, i počinje da živi teškim životom, uz rat i brojne nedaće, ali sa snažnom ljubavlju prema svom mužu, koja se ne gasi ni decenijama posle njegove smrti.

Lujza Mišić je jedna čudesna žena. Ona je velika ljubavna i životna heroina, žena koja se odrekla svega; bogatsva, roditelja, svoje protestanske vere, samo da bi bila uz čoveka svog života, Živojina Mišića. Paradoks je to što je su njoj, Nemici koja je rodila šestoro dece jednom od najvećih srpskih heroja i vojskovođa, dva sina ubili upravo Nemci. Cela ta priča je zaista čudna, bolna, ali i čarobna, reči su rediteljke i glumice, Vesne Stanković. 

 

0 Lujza predstava najava

 

Lik Lujze Mišić, tumači Sonja Jauković, prvakinja drame Narodnog pozorišta od 1980. godine, a ulogu radijske novinarke, Bosiljke, Vesna Stanković, glumica Jugoslovenskog dramskog pozorišta. 

Predstava je rađena po tekstu Saše Simonovića, dramatizaciju i režiju potpisuje Vesna Stanković, muziku Vladimir Nikić, a kostime Ivana Guteša.

  • Datum:  subota, 18. avgust 2018.
  • Vreme:  20:00 
  • Mesto:  dvorište Narodnog muzeja Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00