subota, 25. avgust 2018.  20:00h
Pročitano 4077 puta

Predstava „Laži me“ u Narodnom muzeju Pančevo

U dvorištu Narodnog muzeja u Pančevu, u okviru Kulturnog leta, publika će moći da pogleda pozorišni komad „Laži me“ u subotu, 25. avgusta u 20 sati.

Pozorišni komad "Laži me" u Pančevu će biti odigran 25. avgusta Pozorišni komad "Laži me" u Pančevu će biti odigran 25. avgusta flajer

Ulaz slobodan.

Tekst: Saša Simonović i Željko Mijanović
Igraju: Aleksandar Dunić, Sandra Bugarski
Režija: Dragoslav Dabi

Pozorišni komad LAŽI ME, inspirisan crnohumornim poetsko-proznim zapisima o ljudskoj svakodnevici Saše Simonovića „O ljubavi, smrti i još nekim sitnicama“ („Srpska književna zadruga“, 2012), zamišljen je kao komedija karaktera sa elementima groteske. Glavni i jedini protagonisti ove jednočinke su Lepomir (ALEKSANDAR DUNIĆ) i Ružica (SANDRA BUGARSKI), sredovečni bračni par.

ON - hipohondar koji sve više gubi korak sa ubrzanim društvenim promenama i savremenom stvarnošću koja sa sobom nosi neizvesnost i strah od budućnosti.  

ONA – žena jakog karaktera, hrabra i preduzimljiva, spremna da se akcijom i rizikom bori protiv svakodnevne rutine i pesimizma koji joj ugrožava brak.

Kada posustali supružnici, posle dvadeset pet godina, reše da otputuju u banju u kojoj su proveli medeni mesec, na scenu će isplivati laži – one svakodnevne, naivne, bele laži na koje se obično i ne osvrćemo; i one crne, teške, sudbonosne i „smrtonosne“ laži koje su pokidale tolike veze. 

Zaglavljeni na seoskoj železničkoj stanici, čekajući voz koji nikako ne dolazi, supružnici sve više upadaju u lavirint sumnji, poluistina, insinuacija i intriga koje ih dovode na ivicu apsurda. Iz tog vrtloga u kome su se našli, jedini spas je ljubav – ona iskonska, prava i lekovita ljubav zbog koje se gaze moralni principi i zbog koje se, kada je to jedini izlaz, i laže.

 

laži me plakat

  • Datum:  subota, 25. avgust 2018.
  • Vreme:  20:00 
  • Mesto:  Dvorište Narodnog muzeja Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00