subota, 14. jul 2018.  21:00h
Pročitano 3920 puta

Koncert benda KBO! u Pančevu

Na Letnjoj sceni Doma omladine Pančevo u subotu, 14. jula od 21 sat biće organizovano pank rok veče na kojem će nastupiti bend KBO!, a lokalna podrška biće The Group.

Grupa KBO! je osnovana u januaru 1982. godine u Kragujevačkoj gimnaziji Grupa KBO! je osnovana u januaru 1982. godine u Kragujevačkoj gimnaziji promo

Grupa KBO! je osnovana u januaru 1982. godine u Kragujevačkoj gimnaziji, na jednom velikom odmoru. Osnivači su tada imali po 17 godina i svi su bili u istom odeljenju (Aca, Miša, Rajko i Vuja). Razlog osnivanja grupe je bila svirka prethodne večeri na kojoj su bili, a gde su svirale lokalne kragujevačke grupe. Revoltirani katastrofalnom zaostalošću izvođenja na tom koncertu, gore navedeni momci su odlučili da naprave bend koji će da razmrda Kragujevac. Uzgred, naziv KBO! nije skraćenica, već onomatopeja žabe iz crtanog filma.

Posle odsluženja vojnog roka i pauze od 15 meseci dolazi do promene u postavi i ta postava se ne menja do današnjeg dana: Vuja-gitara i glas, Aca-gitara i Boban-bubnjevi.

Posle mnogih koncerata po zemlji i inostranstvu, zajedno sa mnogim poznatim bendovima, izdatim albumima gostovaće i u Pančevu.

I pored svega što su do sad mogli da iskuse i dožive KBO! ostaje dosledan svojim idejama i ostaje jedini bend u staroj i sadašnjoj YU koji je ostao potpuno nezavisan, i za sve ove godine ostaje najstariji i najaktivniji punk/hc bend u Srbiji. 

  • Datum:  subota, 14. jul 2018.
  • Vreme:  21:00 
  • Mesto:  Letnja scena Doma omladine Pančevo 
Autor:  PR saopštenje
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00