utorak, 27. februar 2018.  19:00h
Pročitano 5212 puta

Izložba polaznika Škole karikature

Izložba radova polaznika Škole karikature biće svečano otvorena u utorak, 27. februara u 19 sati u Galeriji Doma omladine Pančevo.

Na izložbi radova polaznika “Škole karikature Doma omladine Pančevo” biće izloženi crteži dece koja pohađaju prvu i naprednu grupu škole Na izložbi radova polaznika “Škole karikature Doma omladine Pančevo” biće izloženi crteži dece koja pohađaju prvu i naprednu grupu škole

Škola karikature Doma omladine Pančevo počela je u aprilu 2016. godine sa ciljem da se deci približe satira i humor. Školu vodi karikaturista Nikola Dragaš. Škola je besplatna, i broji oko 50 polaznika, dece uzrasta od 6 do 15 godina.

Pored geg i portretne karikature, deca su radila likovna rešenja za filmski plakat, ilustraciju za naslovnu stranu svoje omiljene knjige, maskotu, masku, ilustracije životinja od slova i geometrijskih tela, a najviše su se radovali kada su crtali strip i strip junake kao što su Zagor, Morgan Lost, Brendon i druge. 

Polaznici škole su u prethodnim mesecima beležili i sjajne rezultate na likovnim i konkursima za karikaturu. Pored radova koji su nastali na časovima, deca su izlagala i tematske radove na manifestacijama kao što su ’’Fridom festival’’, ’’Slaninijada’’ i ’’Dani Vajferta’’. 

Škola karikature ugostila je mnogobrojne umetnike i ljude iz sveta umetnosti, karikature i satire a polaznici škole karikature su svoje radove objavljivali u raznim dečjim časopisima i publikacijama.

Na izložbi radova polaznika “Škole karikature Doma omladine Pančevo” biće izloženi crteži dece koja pohađaju prvu i naprednu grupu škole. Svaka grupa broji po 25 polaznika, i svaki od njih će izložiti svoj najbolji rad. 

Za izložbu je urađen i štampani katalog u kome će se naći imena svih izlagača i najbolji radovi polaznika Škole karikature.

  • Datum:  utorak, 27. februar 2018.
  • Vreme:  19:00 
  • Mesto:  Galerija Doma omladine Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00