subota, 30. decembar 2017.  18:00h
Pročitano 4051 puta

Dokumentarni film „U dolovima ravnice“

Dokumentarni film o Dolovu, pod nazivom "U dolovima ravnice" premijerno će biti prikazan u subotu, 30. decembra od 18 do 19 časova u Domu kulture u Dolovu.

Nakon projekcije filma, održaće se tribina u okviru koje će biti reči o kulturno-turističkim potencijalima Dolova, koji su ujedno i tema ovog filma Nakon projekcije filma, održaće se tribina u okviru koje će biti reči o kulturno-turističkim potencijalima Dolova, koji su ujedno i tema ovog filma

Dužina trajanja dokumentarnog filma je 15 minuta. 

Iz želje mladih i ambicioznih entuzijasta, da svoju ljubav i impresiju prema prirodi, tradiciji i kulturi predstave kroz objektiv kamere i podstaknu na razmišljanje o prirodnim i kulturnim bogatstvima sela, proizašlo je, nakon dve godine snimanja, delo „U dolovima ravnice“.

Dokumentarni film „U dolovima ravnice“ predstavljeno je putovanjem kroz san mlade devojke koja nas vodi kroz skrivene predele beskrajne ravnice sa mnogo dolova. Svojim snom ona islikava platno na kojem predstavlja život malog čoveka na selu u potrazi za iskonskom srećom i podseća nas na običaje, kulturu i tradiciju na koje ponekad namerno ili slučajno zaboravimo.

Upoznajte se sa skrivenim predelima banatske ravnice, poslušajte otkucaje vekova, upoznajte se ukusima i mirisima sela i saznajte koje sve lepote i vrednosti ima selo sa mnogo dolova.

Nakon projekcije filma, održaće se tribina u okviru koje će biti reči o kulturno-turističkim potencijalima Dolova, koji su ujedno i tema ovog filma.

Scenario i režija: Bojan Vojnov
Kamera: Luka Ivanović, Zoran Kompar, Predrag Filipov
Montaža: Luka Ivanović

  • Datum:  subota, 30. decembar 2017.
  • Vreme:  18:00 
  • Mesto:  Dom kulture Dolovo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00