ponedeljak, 27. novembar 2017.  19:00h
Pročitano 5497 puta

Izložba "230 godina od uspostavljanja poštanskog saobraćaja između Pančeva i Karansebeša"

U Galeriji Istorijskog arhiva u Pančevu u ponedeljak, 27. novembra u 19 sati biće svečano otvorena Izložba "230 godina od uspostavljanja poštanskog saobraćaja između Pančeva i Karansebeša".

Izložba je nastala iz želje za uspostavljanjem bliskije saradnje između ova dva Grada na reci Tamiš.

Povod je iznikao u 230-toj godišnjici uspostavljanja poštanskog saobraćaja između dva mesta Vojne krajine. Put na granici između dva sveta i civilizacija koji je bio dug 253 kilometara. Kao u epskim crno-belim filmovima pošta se prenosila od stanice do stanice sa jahačima u sedlima, zaprežnim kolima ili kočijama.

Bogatstvo baštine koju u svojim kilometarskim fondovima čuvaju sve naše ustanove kulture, a posebno arhivske, je bila izvor za ovaj naš zajednički prikaz vremena u kome smo se povezivali a koji je nadahnuće da tako bude i sada, navode u svom pozivu organizatori.

Vreme kojem je ova izložba posvećena je bilo puno ratne strepnje, migracija, teškog rada ali i elana u sticanju znanja, veština i stvaranja stabilnog sveta. Zajedništvo i samoočuvanje u različitostima nacija, vera, jezika, folklora i običaja onda a još više sada kao preduslov i pravo nastavka trajanja.

Na izložbi ćete saznati više detalja o tome.

  • Datum:  ponedeljak, 27. novembar 2017.
  • Vreme:  19:00 
  • Mesto:  Galerija istorijskog arhiva u Pančevu 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00