ponedeljak, 21. avgust 2017.  18:00h
Pročitano 3864 puta

Predavanje “Psihološka analiza snova” u Dolovu

Predavanje na temu “Psihološka analiza snova” biće održana u ponedeljak, 21. avgusta u 18 sati u Sali diskoteke Doma kulture “25. maj” u Dolovu.

Predavač: Slobodan Nikolić, analitičar snova i predsednik Centra IMAGO

Teme:

1. Neuropsihološke osnove sanjanja
2. Psihološke teorije o snovima
3. Funkcije i značaj snova
4. Tehnika analize snova
5. Kriterijumi za protumačen san
6. Grupna i individualna analiza snova

Slobodan Nikolić je osnivač i predsednik prvog strukovnog udruženja za psihološko istraživanje snova u Srbiji i regionu – Centra za dubinsko-psihološko istraživanje snova IMAGO, koje je posvećen unapređivanju teorije i prakse analize snova. Završio je Vojnu akademiju gde je diplomirao na temi iz oblasti Vojne psihologije. Usavršavanje u oblasti psihološke analize snova započeo je kod vodećeg eksperta iz te oblasti u Srbiji, Dr Ivana Nastovića, pod čijom direktnom supervizijom je završio trogodišnju edukaciju za analitičara snova. Završio je i najnapredniji kurs savremene psihološke analize snova kod dr Gejl Dilejni, koja je pionir iz ove oblasti i vodeći svetski ekspert, ujedno i osnivač Međunarodnog udruženja za proučavanje snova. Završio je i intenzivni kurs neuropsihologije kod Marka Solmsa, koji je otkrio moždane mehanizme sanjanja. 

Slobodan Nikolić se bavi praktičnim individualnim i grupnim radom na analizi snova, u Pančevu, Beogradu i Novom Sadu, a drži i radionice i predavanja o ovoj temi u zemlji i inostranstvu. Autor je naučnih i naučno-popularnih tekstova iz oblasti psihološke analize snova.

U produkciji Centra IMAGO, osmislio je serijal kratkih emisija o snovima, putem kojeg na jednostavan način upoznaje najširi auditorijum sa različitim temama psihološke analize snova. Serijal ove godine počinje drugu sezonu.

  • Datum:  ponedeljak, 21. avgust 2017.
  • Vreme:  18:00 
  • Mesto:  Sala diskoteke Doma kulture Dolovo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00