petak, 7. april 2017.  19:30h
Pročitano 5369 puta

Humanitarni folklorni koncert za pomoć porodici Krajnjan

Humanitarni folklorni koncert "Za prijatelja" održaće se u petak, 7. aprila, u sportskoj hali u Banatskom Novom Selu u 19:30 časova. 

Novac od prodaje ulaznica je namenjen porodici Krajnjan iz Banatskog Novog Sela koju čine samohrana bolesna majka i dva sina, dok je najstariji morao da se odseli jer žive u jednoj odnosno jedinoj preostaloj sobi u kući koja je polusrušena i bez struje. 

Zbog majke, koja nema rodbinu da joj pomogne, i primernih sinova (osnovca i srednjoškolca), od kojih je stariji aktivan u seoskoj fanfari i domskom narodnom orkestru, a usled nehumanih uslova u kojima žive posle smrti oca, Novoseljani su pokrenuli humanitarnu akciju kako bi sagradili kuću ovoj porodici. 

Mnogi privrednici, institucije i pojedinci su se do sad odazvali pozivu za pomoć, a ostali ljudi dobre volje mogu da pomognu masovnim dolaskom na pomenutu feštu folklora.  

Organizator koncerta je novoseljanski Dom kulture "3. oktobar", a ulaznice u iznosu od 200 dinara se mogu kupiti i dva dana pred koncert u Domu kulture od 9 do 12 sati, kao i na sam dan dešavanja u sportskoj hali. 

Posetioci mogu da očekuju standardno dobre nastupe novoseljanskih folklornih ansambala u pratnji domskog narodnog orkestra, ali i goste, RKUD "Jedinstvo" iz Pančeva i KUD "Svetozar Marković"  iz Umke koji garantuju dobar provod.

 

0 bns najav

  • Datum:  petak, 07. april 2017.
  • Vreme:  19:30 
  • Mesto:  Sportska hala, Banatsko Novo Selo 
Autor:  Milena Jovišić
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00