petak, 10. mart 2017.  19:00h
Pročitano 3645 puta

Tribina „Osvajanje slobode“

Povodom 8. marta, Međunarodnog dana borbe za ženska prava, Građanska akcija Pančevo organizovaće tribinu pod nazivom „Osvajanje slobode“. 

Na skupu koji će biti održan u petak, 10. marta u Klubu „Kupe“ u Pančevu u 19 sati govoriće nekoliko dosadašnjih dobitnica nagrade „Osvajanje slobode“ - dramaturškinja Borka Pavićević, profesorka u penziji Srbijanka Turajlić, aktivistkinja i novinarka Aida Ćorović i, u ime Fonda „Maja Maršićević Tasić“ Aleksandra Berić

Gošće će ponuditi odgovore na pitanja koliko smo slobodni u današnjem srpskom društvu, da li su moralna diskreditacija i etiketiranje neistomišljenika, kao i promovisanje poslušništva mehanizmi kojim se vlast učvršćuje i kojima ljude i dalje drži u stanju podaništva, a ne omogućava im i ne pomaže da se izgrade u slobodne i aktivne građane? Koliko su sami građani odgovorni za takvo stanje? Na kraju, postoje li uslovi za održavanje fer i poštenih izbora?

Fond „Maja Maršićević-Tasić" dodeljuje  nagradu „Osvajanje slobode“ od 2001. godine istaknutim ženama koje su doprinele promociji ljudskih prava, izgradnji institucija pravne države, afirmisale vrednosti demokratije i tolerancije u političkoj komunikaciji, u znak sećanja na prerano preminulu građansku aktivistkinju Maju Maršićević-Tasić.

  • Datum:  petak, 10. mart 2017.
  • Vreme:  19:00 
  • Mesto:  Klub Kupe, Braće Jovanovića 5, Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00