subota, 17. decembar 2016.  14:00h
Pročitano 4164 puta

24. Ženski dan – Strategije brige o sebi

U subotu, 17. decembra u trajanju od 14 do 17 časova u Gradskoj biblioteci Pančevo biće održan 24. Ženski dan - Integrisana bezbednost: Povezivanje sa svojim telom – strategije brige o sebi.

Voditeljka radionice biće Jelena Memet. 

Jelena Memet je feministkinja i mirovna aktivistkinja iz Kruševca, jedna od osnivačica i predsednica Alternativni centar za devojke / Alternative girls' center, organizacije koja se bavi pravima, osnaživanjem i edukacijom mladih žena i manjinskih grupa. Pohađala je Alternativne ženske studije u Centru za ženske studije u Beogradu. Radi na osnaživanju i edukaciji mladih žena o ženskim pravima, ravnopravnosti polova, prevenciji nasilja nad ženama, tranzicionoj pravdi i izgradnji mira u Srbiji, Bosni i Hercegovini i na Kosovu kroz različite programe; jedna je od trenerica radionica za Integrisanu bezbednost koje se održavaju širom regiona. Aktivistkinja Žena u crnom i aktivistkinja Mreže žena protiv nasilja u Srbiji. 

Cilj radionice je da kroz mapiranje emocija u telu saznamo koje poruke nam telo šalje, kao i da kroz nekoliko tehnika strategija naučimo kako da sprečimo/smanjimo stres i sagorevanje u svakodnevnom radu i životu.

Napomena: Učesnicama će biti potrebne prostirke za ovu radionicu, molimo Vas da sa sobom ponesete prostorke za jogu, veliki peškir ili drugačiju prostirku na kojoj će vam biti udobno.

Na događaju ćemo prikupljati potpise povodom podrške peticiji za proglašenje 18. maja Danom sećanja na ubijene žene žrtve nasilja. Dođite da se upoznamo, družimo, zabavimo i uradimo nešto kvalitetno za sebe, navode u pozivu organizatorke.

Ženski dan je, kao i uvek, otvoren i besplatan za sve žene!

Na Ženskom danu možete nabaviti novi primerak časopisa Liceulice.

Projekat Ženski dan realizujemo u pratnerstvu sa Domom omladine Pančevo. Projekat su/finansirao grad Pančevo.

Više o grupi koja organizuje Ženski dan Pančevo možete saznati na FB strani ŽMIG Ženska mirovna grupa - Pančevo.

  • Datum:  subota, 17. decembar 2016.
  • Vreme:  14:00 
  • Mesto:  Gradska biblioteka Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00