utorak, 22. novembar 2016.  11:00h
Pročitano 3905 puta

O novim podzakonskim aktima u oblasti zaštite voda

U Regionalnoj privrednoj komori Pančevo u utorak, 22. novembra u 11 časova, biće održan skup na temu „Nova podzakonska akta u oblasti zaštite voda".

U Regionalnoj privrednoj komori Pančevo u utorak, 22. novembra u 11 časova, biće održan skup na temu „Nova podzakonska akta u oblasti zaštite voda" U Regionalnoj privrednoj komori Pančevo u utorak, 22. novembra u 11 časova, biće održan skup na temu „Nova podzakonska akta u oblasti zaštite voda" Pančevo.MOJKraj.rs

Regionalna privredna komora Pančevo u saradnji sa Ministarstvom polјoprivrede i zaštite životne sredine, u cilјu unapređenja zaštite voda i informisanja predstavnika privrede, naučnih institucija i organizacija koje se bave ispitivanjem kvaliteta voda, organizovaće ovaj skup.

Na skupu će biti predstavlјena nova podzakonska akta iz oblasti zaštite voda: Uredba o izmeni Uredbe o graničnim vrednostima emisije zagađujućih materija u vode i rokovima za njihovo dostizanje, objavlјena u „Službenom glasniku RS", br. 1/16 i Pravilnik o načinu merenja i uslovima za merenje količine i ispitivanja kvaliteta otpadnih voda i sadržini izveštaja o izvršenim merenjima, objavlјen 1.04.2016.g. u „Službenom glasniku RS", br: 33/16, kao i Uredbe koje su usvojene u periodu od 2011. do 2016. godine.

Na skupu će prof. dr Božo Dalmacija i prof. dr Milena Bečelić Tomin, koji su učestvovali kao stručni saradnici u pripremi svih usvojenih podzakonskih akata, dati detalјnija pojašnjenja koja se odnose na monitoring otpadnih voda u cilјu praćenja saglasnosti sa graničnim vrednostima emisije za vode, kao i zahteve novog pristupa u monitoringu otpadnih voda. Predstavnik Agencije za zaštitu životne sredine izvestiće prisutne o obavezama izveštavanja.

Privrednicima i ostalim zainteresovanim stranama će biti prezentovano na koji način da vrše adekvatan monitoring otpadnih voda prema novim podzakonskim aktima iz oblasti zaštite voda i na koji način da izveštavaju Agenciju za zaštitu životne sredine o stanju otpadnih voda iz industrijskih postrojenja.

  • Datum:  utorak, 22. novembar 2016.
  • Vreme:  11:00 
  • Mesto:  RPK Pančevo, Zmaj Jovina ulica 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00