četvrtak, 10. novembar 2016.  21:00h
Pročitano 4830 puta

Koncert “Dejan Cukić i spori ritam bend” (VIDEO)

Koncert "Dejan Cukić i Spori ritam bend" biće održan u Pančevu, u četvrtak, 10. novembra, u 21 sat, u dvorani "Apolo" povodom Dana grada Pančeva.

Ulaz slobodan, ali je broj besplatnih karata ograničen.

Besplatne karte za koncert mogu se preuzeti svakog radnog dana od četiri sata popodne do devet sati uveče, na portirnici Doma omladine, Svetog Save 10. 

Dejan Cukić rođen je u Beogradu 4. novembra 1959. godine i od detinjstva postao zaražen rokenrol virusom koji su u to vreme širili The Beatles, The Rolling Stones i ostali heroji muzičke revolucije šezdesetih godina. Dejan je započeo svoju karijeru već kao tinejdžer da bi početkom osamdesetih, kao frontmen grupe Bulevar, osetio prve uspehe u tadašnjoj Jugoslaviji. Posle dva objavljena albuma Bulevar prestaje sa radom i Dejan se 1984. uključuje u stvaranje sastava Bajaga i instruktori koji će uskoro prerasti u najveću i najtiražniju atrakciju jugoslovenske scene. Na vrhuncu popularnosti ovog benda, Cukić odlučuje da je vreme da krene sopstvenim putem. On se okružuje ekipom odličnih muzičara koje naziva Spori ritam bend, i objavljuje seriju zapaženih albuma, praćenih uvek atraktivnim koncertima. Dejan Cukić predstavlja jednu od retkih pouzdanih institucija naše nestabilne muzičke scene. Iako nikada u vrhu lista popularnosti, on je pesmama kao što su "Ja bih da pevam", "Stranac u Beogradu", "Ruža ispod pepela", "Letnje kiše", "Nebo jedino zna", "Julija" i mnoge druge, ostavio iskrenije svedočanstvo o jednom vremenu i dublji trag u podsvesti slušalaca nego čitava produkcija hitova za jednokratnu upotrebu koji se zaboravljaju u roku od par meseci. 

Poslednjih nekoliko godina, osim redovnih nastupa sa bendom Spori ritam, Dejan Cukić održava i veliki broj solo - akustičnih koncerata na kojima, osim pesama iz sopstvene bogate karijere, izvodi i obrade nekih nezaboravnih hitova muzičke istorije.

 

  • Datum:  četvrtak, 10. novembar 2016.
  • Vreme:  21:00 
  • Mesto:  Dvorana Apolo, Maksima Gorkog 6, Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00