subota, 29. oktobar 2016.  18:00h
Pročitano 5052 puta

Jubilej - 70 godina MKUD “Šandor Petefi”

MKUD „Šandor Petefi“ je osnovan u Pančevu 1946. godine, kao prirodni naslednik mađarskog pevačkog društva Gromon Deže, najstarijeg kulturno-umetničkog udruženja, koji je istorijski evidentiran u gradu. 

Svečana akademija biće održana u Kulturnom centru Pančevo 29. oktobra u 18 časova Svečana akademija biće održana u Kulturnom centru Pančevo 29. oktobra u 18 časova

Povodom obeležavanja 70 godina postojanja Mađarskog kulturno-umetničkog društva ,,Petefi Šandor" Pančevo, u subotu, 29. oktobra u 17 časova u Zelenom salonu u Gradskoj upravi grada Pančeva član Gradskog veća zadužen za kulturu i omladinu Nemanja Rotar primiće predsednika Društva Karla Ranca i delegaciju zvaničnika iz Mađarske, nakon čega će prisustvovati programu koji će biti održan u Kulturnom centru Pančevo u 18 časova.

Tokom tog dugog niza godina, u prostorijama društva, u zemlji i u inostranstvu bilo je nebrojeno najrazličitijih programa i projekata koji su sprovedeno u delo, i u svakom je, predstavljano Pančevo u svom sjajnom kulturnom bogatstvu.

Po evidenciji Društva, u ovom periodu, održano je više od 2.000 predstava, javnih nastupa značajnih i manje zančajnig društava pretežno iz oblasti kulture i sačuvanja istorijskih nasleđa, kao i ličnosti iz oblasti kulturnih tvorevina, izložbi, društvenih manifestacija i večeri lepih umetnosti, dramskih programa, koncerata, prezentacija novih knjiga...

Dugogodišnji poslenici kulture našeg grada, istinski volonteri, multikulturalni i ponosni na naše Pančevo, šaroliko i kulturno bogato!

Na Svečanoj akademiji u subotu, 29. oktobra u 18 časova, pored članova ovog društva, nastupiće i gosti: folklorni ansambl "Szarkaláb", Kluž-Rumunija, ansambl RKUD "Jedinstvo" Pančevo, dečiji folklorni ansambl MKUD "Aron Tamaši" iz Vojlovice. 

 

70 godina postojanja mkud petefi sandor pancevo

  • Datum:  subota, 29. oktobar 2016.
  • Vreme:  18:00 
  • Mesto:  Dvorana Kulturnog centra Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00